blog-logo

5 elemente de bază de luat în considerare înainte de a înființa o afacere de comerț electronic

5 elemente de bază de luat în considerare înainte de a înființa o afacere de comerț electronic

Cu siguranță pandemia a adus numeroase schimbări în viața noastră și ne-a obligat să ne schimbăm comportamentele sociale sau legate de cumpărături, astfel încât să ne simțim în siguranță. La rândul lor antreprenorii au fost nevoiți să-și adapteze afacerile la noile condiții de piață. 

Cele mai recente statistici ne arată modificări interesante la nivelul comportamentului de cumpărare în rândul generațiilor. Astfel, procentul celor care cumpără articole din magazinele online este în creștere, de la o generație la alta:

  • 91.4 % din generația Z;
  • 69 % dintre Millennials;
  • 72,5 % dintre cei din Gen X;
  • 68,1 % dintre Baby Boomers. 

Antreprenorii de succes sunt cei care vor ști să profite de acest moment special al evoluției tehnologice și să se adapteze la schimbări. Acesta este un moment unic în care puteți aduce un produs nou pe piață, puteți găsiți consumatorii și puteți crește vânzările.

Alte articole:   Un tânăr din Brașov a murit după ce s-a aruncat de la etajul unui bloc din Cluj-Napoca

Contrar credinței populare, produsul sau serviciul nu se va vinde singur. Pentru a lansa o afacere online de succes, trebuie sa țineți cont de câteva aspecte importante:

Strategia de marketing

Succesul oricărei afaceri depinde în mare parte de calitatea strategiei de marketing pe care orice antreprenor trebuie să o realizeze înainte de a demara orice activitate.

Cu ajutorul acesteia îți poți construi un plan de afaceri care să te conducă spre îndeplinirea obiectivelor afacerii tale, în egală măsura cu satisfacerea nevoilor potențialilor clienți. Ea îți marchează principalele direcții de acțiune în implementarea afacerii:

  • fie o creștere sustenabilă a componentei de vânzare;
  • fie o mai bună dezvoltare a produselor și serviciilor oferite clienților;  
  • fie stabilirea prețului potrivit pentru oferta companiei tale;
  • fie o campanie de promovare potrivită.
Alte articole:   Cristian Diaconescu, președintele PMP: Modificarea Constituției, o necesitate imperativă în funcționarea Statului

Bugetul de care dispuneți

Estimarea corectă a resursei financiare de care aveți nevoie pentru a începe o activitate de comerț online este primul pas pentru a demara un proiect de succes. În funcție de bugetul de care dispuneți puteți contura și anvergura planului de afaceri, resursa umană angajată, resursele materiale și financiare 

Legile și reglementările în vigoare

Cunoașterea prevederilor legale ce reglementează domeniul de activitate în care vă desfășurați activitatea este esențială pentru derularea oricărei activități economice. De mare ajutor sunt ghidurile disponibile pe site-ul OLX cu privire la cele mai importante legislații privind comerțul electronic

Piața țintă

Un alt aspect important pentru a dezvolta o afacere de succes este stabilirea unei piețe de vânzare bine definite sau a unei piețe țintă, cu conturarea caracteristicilor specifice. Este important să cunoști vârsta, genul, tipul de consum, interacțiune socială, social media utilizat etc. a acestui grup țintă pentru a-ți ajusta produsele, serviciile oferite, mesajul transmis sau tipul de comunicare (scriptică sau vizuală).

Alte articole:   Majoritatea elevilor din județul Brașov sunt testați de COVID-19 acasă, de către părinți

Nișa afacerii tale

Un detaliu cheie ce-ți poate transforma afacerea într-una de succes este nișarea afacerii. Prin această orientare strategică poți ajunge mai ușor la posibilii tăi clienți și transforma interacțiunea rapid în vânzare.

Înființarea unei afaceri de comerț electronic nu este deloc ușoară, mai ales dacă sunteți la început de drum. De aceea, orice informație de calitate de pe site-urile de profil, care te pot susține în demersul tău antreprenorial nu poate fi decât un plus. 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate