blog-logo

EcoAtitudine: Județul Brașov reciclează!

EcoAtitudine: Județul Brașov reciclează!

Campania EcoAtitudine, care se desfășoară la nivel național, alături de cele mai importante instituţii ale statului care activează în domeniul protecţiei mediului, îşi propune schimbarea unor mentalităţi care să determine atitudini eco.


În județul Brașov, campania de conștientizare a început cu orașul Râșnov. Mai exact, în toate sălile de clasă din cadrul școlilor din oraș au fost amplasate coșuri speciale pentru reciclarea hârtiei și a plasticului. Astfel copiii vor fi învățați cum să recicleze corect deșeurile și cum să aibă o atitudine eco. La nivelul județului, campania este susținută de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu Brașov.

Cu sprijinul copiilor, tinerilor, ecovoluntarilor, campania va angrena instituţiile publice și private pentru a construi împreună temelia unei societăți responsabile în spiritul celor 3R: reducere, reutilizare, reciclare.

Alte articole:   Campanie de colectare a deșeurilor electrice la Săcele

Obiectivul principal al campaniei: implicarea instituțiilor publice responsabile și a comunităților locale (ADI- uri, primării, școli, operatori economici, cetățeni, elevi, profesori) în activitati menite să protejeze mediul înconjurător, pornind de la informarea cetățenilor până la acțiuni concrete de selectare a deșeurilor, de transport și reciclare.

De asemenea, se are în vedere implicarea activă a elevilor, profesorilor și locuitorilor din localitățile înscrise în proiect, în activități de voluntariat privind protecția mediului, precum și creșterea nivelului de informare și conștientizare cu privire la problematica colectării selective și reciclării deșeurilor în rândul elevilor și responsabilizarea acestora prin implicarea activă într-o competiție pozitivă.

„Această acțiune este în strânsă legătură cu prima acțiune din cadrul campaniei, de această dată este întărit un concept deja binecunoscut – puterea exemplului. Considerăm că obiceiul fiecăruia dintre noi de a recicla acasă, la școală, la birou, adoptat și de cei din jur, prin puterea exemplului, va multiplica rezultatele reciclării. Astfel, vom livra recipiente de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile în conformitate cu informațiile puse la dispoziție de către participanți (școlile din județul Brașov). Această acțiune este menită să susțină respectarea prevederilor legislative în vigoare, legate de colectarea separată”, spune Liviu Burnariu, președintele ADI ISO Mediu Brașov.

În ceea ce îi privește pe copii, campania de conștientizare a fost structurată pe ideea de super eroi. Fiecare tip de deșeu reciclabil are la bază un super erou care îi ajută pe micuți să arunce deșeurile selectiv. Astfel, elevii vor învăța mult mai ușor cum să proteje mediul înconjurător.

Alte articole:   Campanie de colectare a deșeurilor electrice la Săcele
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.