blog-logo

Bătălia pentru „Urgența zero” a Brașovului, skatepark-ul de sub podul Fartec. De ce gândim îngust?

Bătălia pentru „Urgența zero” a Brașovului, skatepark-ul de sub podul Fartec. De ce gândim îngust?

După ce a rezolvat toate problemele majore ale Brașovului, primarul Allen Coliban a lansat bătălia strict de imagine cu consilierii locali PNL și PSD, că este musai să se construiască un skate-park sub podul de la Fartec.

Așa se face că primarul a anunțat, cu o privire îngrijorată de nenorocirile care se abat asupra Brașovului din cauza acestui blocaj, că a demarat o campanie de strângere de semnături pentru ctitoria de sub pod. Din păcate, Coliban ne vorbea în campania electorală despre viziunea de a dezvolta orașul, iar acum face administrație publică la „ciupeală”.

Lucrări mici, lipsite de anvergură, dar strict de imagine. Să vadă poporul că „muncește”. Ce spun reprezentanții PSD și PNL, vedeți în continuare, iar la final, dacă gașca de specialiști ai primarului nu sunt în stare să vină cu propuneri de dezvoltare durabilă, lansăm noi o provocare. Știm, Coliban este expert în a bloca toate proiectele și ințiativele care nu-i aparțin, dar suntem convinși că, în USR, sunt oameni citovi care pot susține inițiativele lansate în spațiul public, chiar dacă nu le aparțin.

Lucian Pătrașcu (PSD): O locație, poate cea mai poluată din oraș

Aici vrea primarul Coliban sa amenajeze un skatepark si bmxpark pentru tinerii din Brasov! Pozele sunt una, realitatea este alta! O locatie, poate cea mai poluata din oras, atat fonic cat si in ce priveste noxele! 👉 Il invit pe primarul Brasovului aici, sa prezinte consilierilor locali proiectul si sa ne spuna exact unde va fi amplasat acest parc!

Pamela Diaconu (PNL): Sunt bani pentru așa ceva, nerambursabili, la reconversia platformei Rulmentul

„Chiar și dacă am admite, că acestea reprezintă o prioritate în comparație cu creșele, grădinițele și infrastructura școlară necesară, deși în mod evident nu sunt, proiectul votat în anul 2020 (HCL 367), privind reconversia fostei platforme industriale Rulmentul, prin transformarea a 32 de ha în zonă verde și de agrement, este în măsură de a rezolva problema. În plus, achiziția serviciilor de realizare a documentaţiei tehnico-economică este asigurată în proporție de 98% din fonduri nerambursabile, pe scurt nu avem niciun motiv să alocăm alte sume din bugetul primăriei pentru alte studii de fezabilitate, așa cum ne cerea domnul primar cu prilejul rectificării bugetare”.

De ce nu gândim proiecte mari și ne mulțumim cu cârpeli?

Ideea de a face un skatepark este binevenită. Este necesară, iar la Brașov inițiativa privată a avut parte de succes la lansare, dar a fost îngropată rapid de măsurile autorităților pentru protecția anti-coronavirus.

Alte articole:   Polițiștii din Brașov: Atenție la infractorii care folosesc ,,metoda accidentul''

Despre ce este vorba, vedeți în articolul de mai jos.

Acest tânăr brașovean, întors cu familia în țară, din Italia, a văzut și s-a antrenat la propriu în „Liga mare” din acest domeniu. A reușit să facă pe cont propriu un parc cu aparate profesioniste. De aici și până la ceva important chiar pentru România, este un pas. Mare, dar nu imposibil de făcut, pentru că există banii! Nerambursabili!

Dar, de la ce trebuie să pornim când lansăm în spațiul public proiecte de acest gen, care presupun viziune, nu, dle. Coliban? Skateboarding-ul este oficial sport olimpic!

Alte articole:   Dosarul cu șină, eliminat din instituțiile publice. Buletinul, acceptat în format electronic

Comitetul Olimpic Internațional a votat în unanimitate în 2016 pentru includerea datului cu placa la Jocurile de Vară de la Tokyo din 2020. Olimpiadele vor include probe pentru bărbați și femei, atât din parc, cât și de stradă, cu un total de 80 de skateri concurenți, 40 de bărbați și 40 de femei.

Gândirea din spatele deciziei a fost legată de atragerea unei audiențe tinere. „Vrem să aducem sportul către tineri”, a spus președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, la acea vreme. „Cu multiplele opțiuni pe care tinerii le au, nu ne mai putem aștepta ca ei să vină automat către noi. Trebuie să facem noi pași către ei”.

Alte articole:   FOTO. Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac prinde contur. Patru igluuri, construite

Revenim la proiectul de reconversie urbană a platformei Rulmentul. Dacă tot a fost blocat și ținut la sertar până acum, poate aici putem face ceva grandios: o arenă de skateboard, care să respecte condițiile tehnice impuse de Comitetul Olimpic pentru probele de skateboard și nu numai. În plus, să nu uităm că în actualul proiect de la Rulmentul era prevăzut un spațiu pentru amatorii de skateboarding.

E ușor să gândești îngust, amator, ca în poza de mai jos

Mai greu este să fii vizionar…

Ați prins diferența?

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate