blog-logo

Ghișeul.ro va avea aplicație mobilă, din primăvara anului viitor

Ghișeul.ro va avea aplicație mobilă, din primăvara anului viitor

Din primăvara anului viitor românii vor putea să-și achite taxele și impozitele și pe mobil, prin aplicaţia mobilă Ghişeul.ro. Aplicaţia va permite cetăţenilor români să se autentifice folosind datele biometrice, fiind prima aplicaţie  administrată de către o autoritate publică care permite acest lucu.

O aplicație mobilă Ghișeul.ro va fi lansată în martie-aprilie 2022, în urma unei colaborări între Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) și Mastercard, și va oferi posibilitatea cetățeanului de a se loga cu datele biometrice, a anunțat, vineri, într-o conferință, președintele ADR, Octavian Oprea.

„Estimăm că în luna martie sau în luna aprilie a anului viitor va fi gata aplicaţia mobilă a platformei Ghişeul.ro. Am ales să punem în vârful listei de priorităţi această aplicaţie mobilă pentru că, în urma studiilor pe care le-am efectuat, peste 70% dintre utilizatori folosesc Ghişeul.ro de pe telefonul mobil. Colegii de la Mastercard au venit alături de noi şi ne-au ajutat în dezvoltarea acestei aplicaţii. Va fi o aplicaţie unică pentru instituţiile publice din România deoarece, printre multe funcţionalităţi, va oferi posibilitate cetăţeanului de a se loga cu datele biometrice, ceea ce este un lucru extraordinar. În viitor, avem în plan să aducem cât mai multe servicii publice în Ghişeul. ro”, a menţionat Octavian Oprea, în cadrul evenimentului „Ziua naţională a comerţului electronic”, organizat de Asociaţia Română a Magazinelor Online.

Potrivit acestuia, costurile de dezvoltare şi de menţinere a platformei ar putea fi acoperite cu bani care vin din astfel de interconectări.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Aplicația va fi disponibilă atât pentru telefoanele cu Android, cât şi pentru iOS.

Conform datelor prezentate de către preşedintele ADR, numărul de utilizatori ai platformei se apropie de 1,1 milioane, din care 600.000 de persoane s-au înrolat de la începutul anului 2020 şi până în prezent. În primele nouă luni ale acestui an, prin platforma Ghişeul.ro,  suma colectată a ajuns la 860 de milioane de lei.

Foto: arhiva hotnews.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.