blog-logo

Pamela Diaconu: Care sunt urgențele și cine blochează proiectele Brașovului?

Pamela Diaconu: Care sunt urgențele și cine blochează proiectele Brașovului?

Consililerul local PNL Pamela Diaconu a prezentat, în spațiul public, motivele pentru care liberalii nu sunt de acord cu așa-zisele urgențe lansate de administrația useristă a primarului Allen Coliban.

Aceasta a demontat, punct cu punct, prioritățile „gospodarului” de pe Facebook, prezentând, în schimb, care sunt problemele reale ale Brașovului și ale brașovenilor:

Pentru a treia oară, da, ați înțeles bine, pentru a treia oară, domnul primar Allen Coliban a convocat Consiliul Local al Municipiului Brașov și ne-a cerut, să votăm favorabil proiectul său privind organigrama Primăriei Brașov. Pentru cei care nu au avut ocazia să citească proiectul, domnul primar propune, în plină criză sanitară și economică, creșterea numărului de angajați din Primărie, prin înființarea a 65 de noi funcții, fapt ce ar avea un impact bugetar, exprimat verbal, de 5.6 miloane de lei pe an, respectiv peste 1 milion de euro pe an.

Deranjat fiind de faptul că ne-am menținut punctul de vedere față de lipsa de oportunitate a acestui proiect, exprimat deja în trei ședințe, domnul primar a început să acuze, în mod mincinos, că liberalii „blochează proiectele Brașovului” (cu mențiunea că, în viziunea dumnealui, „proiectele Brașovului” sunt : „Skatepark, Bikepark, Rollerpark, Bd Victoriei- Regenerat Verde” și mult râvnita, de către domnul primar, schimbare a Organigramei Primăriei Brașov).

Fac precizarea că în momentul la care scriu aceste rânduri, peste 1100 de copii se află pe lista de așteptare pentru un loc la creșele din sistemul public, iar domnul primar ne promite fabulosul număr de 180 de noi locuri în creșe, până în 2024 (?!?!).

Dar, să le luăm pe rând:

Alte articole:   Angajatorii care acordă 200 de lei în plus angajaților cu salarii minime sunt scutiți de la plata impozitului și a taxelor

1. despre ”Skatepark” am mai scris dar reiau și mai jos.

2. În privința proiectelor ” Bikepark, Rollerpark”, lucrurile stau la fel ca în cazul Skatepark-ului. Chiar și dacă am admite, că acestea reprezintă o prioritate în comparație cu creșele, grădinițele și infrastructura școlară necesară, deși în mod evident nu sunt, proiectul votat în anul 2020 (HCL 367), privind reconversia fostei platforme industriale Rulmentul, prin transformarea a 32 de ha în zonă verde și de agrement, este în măsură de a rezolva problema.

În plus, achiziția serviciilor de realizare a documentaţiei tehnico-economică este asigurată în proporție de 98% din fonduri nerambursabile, pe scurt nu avem niciun motiv să alocăm alte sume din bugetul primăriei pentru alte studii de fezabilitate, așa cum ne cerea domnul primar cu prilejul rectificării bugetare.

Alte articole:   BNR lansează o monedă din argint cu tema 350 de ani de la naşterea lui Ion Neculce 

3. În privința proiectului ”Bd Victoriei- Regenerat Verde”, reamintesc că tot în anul 2020 prin HCL 435, a fost votat proiectul ”Calea Verde a Brașovului” prin care se dorea conectarea ariilor majore de teren prin soluţii de transport ecologic. Potrivit proiectului votat în 2020, ”Calea Verde” va lega principalele puncte de interes ale oraşului, respectiv Gara CFR, Aula Universităţii Transilvania, autogările importante, marile zone comerciale şi industriale sau de business, dar şi zonele din apropierea ariilor rezidenţiale.

Și în privința acestui proiect, Primăria Brașov a primit o finanțare europeană pentru realizarea documentaţiei și în concluzie, contrar celor solicitate de dl primar, nu este deloc oportun să cheltuim din fondurile primăriei, alte sume de bani, pentru studii și documentații tehnice.

Alte articole:   VIDEO 500 de articole vestimentare și încălțăminte contrafăcute, într-un complex comercial din Brașov

4. În privința proiectului Organigramei, menționez următoarele:- un număr mai mare de angajați nu reprezintă o certitudine că se va obține performanță și eficiență în relația cu cetățeanul – când domnul primar a ajuns în Primărie, erau 50 de posturi vacante și în continuare sunt posturi vacante în departamente importante – posturile propuse pentru a fi înființate nu privesc departamentele cheie din primărie – contextul actual, extrem de instabil economic, reclamă luarea unor măsuri de precauție și nicidecum cheltuieli de peste 1 milion de euro pe an.

P.S. Proiectele privind reconversia urbană a platformei Rulmentul și Calea Verde a Brașovului sunt inițiate de liberali, din anul 2020. Dar, hei, domnul Allen Coliban și USR Brașov refuză categoric tot ce vine de la administrația liberală anterioară și de-ar fi să moară pentru această cauză…..Prin urmare, cine blochează proiectele Brașovului ?

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.