blog-logo

La multi ani tuturor femeilor din mediul rural – 15 octombrie este ziua internaţională a femeilor din mediul rural

La multi ani tuturor femeilor din mediul rural – 15 octombrie este ziua internaţională a femeilor din mediul rural

Ziua internaţională a femeilor din mediul rural este sărbătorită, în fiecare an, la 15 octombrie pentru a conştientiza faptul că femeile de la sate contribuie la bunăstarea familiilor lor şi la dezvoltarea economiei rurale.

Prima Zi internaţională a femeilor din mediul rural a fost celebrată la 15 octombrie 2008. Instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

În România, Ziua femeii din mediul rural a fost sărbătorită pentru prima dată în 1999, în localitatea Moeciu, judeţul Braşov.

La mulți ani tuturor acestor femei, care de multe ori, în condiții vitrege, reușesc să aibă grijă de familie, de copii, soț, părinți și bunici, de casă, de gospodărie, de curtea plină de animale și de grădina care asigură hrana zilnică a familiei.

Alte articole:   Biciclist accidentat de un camion pe DN1

Femei care în nopțile lungi de iarnă, țes, coș, brodează, torc, tricotează sau croșetează, multe dintre ele lucrând încă la lumina lămpii cu petrol, femei care lucrează pământul și culeg roadele lui, femei blânde ca razele de soare primăvara și puternice ca floarea soarelui.

Sunt multe zone în lume în care lipsa de apă face aproape imposibil un mod de trăi uman, femeile sunt cele care prin munca lor asigura apa necesară gospodăriei, prin tehnici vechi și greu de imaginat de extragere și filtrare a apei.

Ideea celebrării unei Zile mondiale dedicate femeilor din mediul rural s-a conturat cu prilejul unei Conferinţe a ONU pentru femei, care a avut loc la Beijing (China), în septembrie 1995.

Alte articole:   Imaginea lui Coliban pe Facebook ne costă peste 21.000 de lei din bani publici într-o lună. Să curgă șampania...

Foto:  Școala țărănească de la Drăguș – Muzeul de Etnografie Brașov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate