blog-logo

BERD a prezentat draftul Studiului de Fezabilitate pentru Spitalul Regional Brașov

BERD a prezentat draftul Studiului de Fezabilitate pentru Spitalul Regional Brașov

În data de 7 noiembrie 2019, în sala de ședințe a Consiliului Local Brașov a avut loc prima întâlnire cu consorțiul de firme desemnat de BERD să elaboreze studiul de fezabilitate și documentația necesară realizării parteneriatului public-privat (PPP) pentru construirea Spitalului Regional Brașov. Astăzi, specialiștii au prezentat draftul Studiului de Fezabilitate.

Astfel, noul spital se estimează că va costa circa 440 de milioane de euro și va avea o capacitate de 916 paturi (820 pentru pacienții acuți, 96 pe ATI), chiar dacă în campania electorală primarul actual, Allen Coliban, ca să de bine la votanți, promitea că va cere suplimentarea capacității…

Vor fi 26 de săli de operație, iar echipamentele medicale vor costa circa 50 de milioane de euro. Se estimează că viitorul spital va deseervi circa 1 milion de pacienți din județele Brașov, Covasna și Harghita.

Alte articole:   Regia Pădurilor Kronstadt a scos la licitație proiectarea pentru un complex de îngrijirea, reabilitarea și protecția ursului brun

Dacă totul va decurge conform planului, viitorul spital va fi operațional în 2028, gânirea celor e la BRD fiind aceea de a funcționa în cadrul unui Parteneriat Public Privat. RĂmâne de vîzut, însă, dacă se vor putea accesa și fonduri nerambursabile, întrucât această unitate medicală nu este prinsă în PNRR. Prelungirea crizei medicale provocată de pandemia de coronavius ar putea fi o șansă ca UE să deschidă mai larg punga și să aloce fonduri pentru construcția de facilități medicale moderne.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate