blog-logo

Ministrul Educației: Îmi place să cred că părinții copiilor înțeleg că, dacă nu merg la școală, nu merg nici în mall sau parcuri

Ministrul Educației: Îmi place să cred că părinții copiilor înțeleg că, dacă nu merg la școală, nu merg nici în mall sau parcuri

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, se declară din nou împotriva ideii de învățământ online, el arătând că datele privind infectările indică faptul că, în ultima săptămână, rata de îmbolnăvire în rândul elevilor și al cadrelor didactice a scăzut față de săptămânile anterioare.

„Îmi place să cred că în acele școli (…) în care activitatea cu prezență fizică este suspendată, părinții copiilor înțeleg că, dacă nu merg la școală, nu merg în colectivitate, nu merg nici în alte locuri precum mall-uri sau acțiuni culturale sau parcuri”, susține Cîmpeanu.

„Cu siguranță există infectări în școală, în rândul elevilor și în rândul profesorilor. La fel de sigur este că media infectărilor în școală este mult sub media națională a infectărilor. (…) În această săptămână avem o creștere de 23% infectări în rândul elevilor și o creștere de 23% – e  coincidență – infectări în rândul angajaților. În săptămânile din urmă am avut dublări și chiar triplări. Din fericire, viteza de creștere a numărului de infectări a scăzut în această săptămână”, a declarat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la Digi 24.

Alte articole:   Dr. Ionuț Leahu a deschis o nouă clinică stomatologică în Brașov

Conform ministrului, 459.000 de elevi învață în online, în prezent, proporția acestora fiind de 15% din totalul elevilor și preșcolarilor. La nivel național, 4% din școli au cerut trecerea la cursuri online.

„Îmi place să cred că în acele școli – 347 plus cele 85 de școli în care activitatea cu prezență fizică este suspendată, părinții copiilor înțeleg că dacă nu merg la școală, nu merg în colectivitate, nu merg nici în alte locuri precum mall-uri sau acțiuni culturale sau parcuri. Îi place mie să cred. Din ce am mers astăzi prin București am văzut că e efervescență foarte mare pe străzile Capitalei. Dar sunt convins că nu sunt acei elevi care au trecut în online, că dacă au trecut în online înțeleg că vor să stea acasă ca să evite pericolul de infectare și ca să învețe, atât cât se poate învăța în online. (…) Îmi place să cred că aceia care spun că învățământul online este varianta fericită nu au problemele pe care le-am întâmpinat eu din perspectiva conectivității”, a afirmat ministrul.

Alte articole:   Agențiile de turism din Brașov organizează tabere pentru copii

Întrebat dacă nu susține învățământul online, ministrul a răspuns: „Evident că nu”, el catalogând școala online drept „un dezastru”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.