blog-logo

Încă o ursoaică cu pui a fost capturată și relocată 

Încă o ursoaică cu pui a fost capturată și relocată 

În cursul nopții trecute (12-13 octombrie), în zona străzii Nisipului de Sus a fost capturată și tranchilizată ce de-a doua ursoaică cu pui, care în mod frecvent intra în oraș, în zona cartierului Șchei.

Este vorba de un exemplar de aproximativ 5 ani, care cântărește 130-140 kg. Cei trei pui au în jur de 7 luni și cântăresc aproximativ 20 de kilograme fiecare. După măsurarea și cântărirea celor patru animale capturate, întreaga familie de urși a fost relocată.

Este cea de a doua ursoaică capturată în această zonă și relocată în ultima săptămână, după ce primarul Allen Coliban a format, în urmă cu 10 zile, comisia de intervenție în cazul urșilor care intră frecvent în oraș. Aceasta este formată din primar, reprezentantul Gărzii Forestiere, cel al Jandarmeriei și medicul de veterinar cu care Primăria Brașov a încheiat contractul de asistență medicală pentru astfel de situații. Capturarea și tranchilizarea celor două ursoaice cu pui s-a realizat cu sprijinul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ,,Marin Drăcea“ (NCDS) și al Asociației ,,Direcția pentru Monitorizarea și Protecția Animalelor”. 

Alte articole:   Înfrângere pentru Corona Brașov, în runda a 5-a din Divizia „A”

În zona cartierului Șchei, zona în care sunt semnalate cele mai multe incidente, mai ales că urșii intră și în curțile și grădinile cetățenilor, Municipalitatea mai monitorizează încă o ursoaică cu trei pui, o ursoaică cu doi pui și doi masculi. 
Primăria Brașov a demarat și procedura de achiziție a echipamentelor și materialelor necesare pentru monitorizarea, capturarea și relocarea urșilor care intră frecvent în oraș.

Municipalitatea dispune, în acest moment, de 3 camere cu termoviziune, 4 lanterne de mare putere și 8 spray-uri antiurs, iar săptămâna viitoare, Primăria Brașov va semna contractul de achiziție a două capcane pentru capturarea și transportul urșilor. Până în prezent, municipalitatea utilizează capcanele puse la dispoziție de INCDS.

Alte articole:   Schița Cabinetului Cioloș 2.0

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Foto: Arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.