blog-logo

Alertă alimentară: Pâine contaminată cu oxid de etilenă, vândută într-un lanț de hipermarketuri

Alertă alimentară: Pâine contaminată cu oxid de etilenă, vândută într-un lanț de hipermarketuri

Alertă alimentară în cazul a două sortimente de pâine vândute într-un lanț de hipermarketuri.

Autoritatea Națională Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis în 8 octombrie o alertă alimentară referitoare la două produse de panificație vândute de Auchan pe 6 octombrie 2021.

Potrivit ANSVSA, drojdia folosită era contaminată cu oxid de etilenă.

E vorba de o alertă datorită identificării în drojdie lichidă a oxidului de etilenă. Această drojdie lichidă a fost introdusă în compoziția pâinii. Drojdia provine din alt stat membru, iar ca urmare a analizei de risc s-a constatat că au fost fabricate și comercializate 14 loturi de pâine în toate lanțurile de supermarketuri din România. Din cele 40.000 de bucăți care au ajuns în acest supermarket, 10.000 au fost vândute, restul au fost retrase înainte de a ajunge la raft. Există în Europa un sistem rapid de alertă și am fost notificați că a fost identificat un adititv contaminat cu oxid de etilenă. E potențial cancerigen, dar în aceste produse cum e cazul pâinii, înghețatei, în urma analizei nu s-a identificat în aceste produse, pentru că cantitatea este infimă fiind nedetectabilă„, transmite ANSVSA.

Alte articole:   O scrisoare de dragoste pentru România și români oferită de scriitoarea britanică Arabella McIntyre-Brown

Auchan România atrage atenția consumatorilor să nu consume produsele Bagheta French 300 grame și Demi Bagheta French 110 grame, achiziționate în data de 6 octombrie 2021 din cele 34 de magazine din rețeaua sa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate