blog-logo

Petiție online a unui pilot brașovean: Competițiile auto trebuie să continue la Brașov, așa cum se întâmplă de 100 de ani!

Petiție online a unui pilot brașovean: Competițiile auto trebuie să continue la Brașov, așa cum se întâmplă de 100 de ani!

Pilotul brașovean Călin Manițiu a lansat o petiție online prin care solicită autorităților locale să nu întrerupă tradiția competițiilor auto de la Brașov. Decizia a fost anunțată de primar, pe baza unor sesizări, dar fără o consultare publică, așa cu primitea în campania electorală.

Petiția a fost semnată în câteva zile de 1.651 de persoane. Dacă doriți să semnați petiția, CLICK AICI!

Iată textul integral al petiției:

Primarul orașului Brașov, domnul Allen Coliban, a declarat pe pagina sa de facebook că din anul 2022 nu va mai aproba desfășurarea de curse automobilistice cu startul din zona Livada Poștei, argumentând că aceste competiții deranjează locuitorii din zonă.

Considerăm decizia domnului primar una pripită deoarece aceasta omite câteva considerente extrem de importante:

  • – competițiile auto au la Brașov, în acest format, o istorie de 100 de ani, Brașovul fiind unul din cele mai vechi leagăne de motorsport din România și din Europa
  • – Competițiile auto reprezintă un punct de atracție pentru brașoveni și pentru turiști, acestea înregistrând mii sau zeci de mii de spectatori, aducând totodată o creștere economică și beneficii evidente turismului local
  • – Competițiile auto sunt astfel organizate încât permit accesul autorităților în orice moment pentru situații de urgență, iar periodic, pe parcursul celor două zile de concurs (cum e cazul etapelor de viteză în coastă) se fac pauze pentru accesul locuitorilor riverani.
  • – Brașovul nu este singurul oraș din România sau din lume unde se desfășoară astfel de competiții, cel mai bun exemplu fiind Monte Carlo care este complet închis timp de câteva zile pentru desfășurarea etapei de Formula 1. Paradoxal, locuitorii din Monte Carlo, nu numai că nu sunt deranjați de acest fapt, dar abia așteaptă sosirea mașinilor și desfașurarea competiției.

În concluzie, vă rugăm să semnați această petiție în speranța că motorsportul nu va înceta să existe la Brașov!

Călin MANIȚIU

Alte articole:   Întreruperi programate de curent în Hărman și Toderița

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. Să facă bine să se ducă la Pârâul Rece, iar pe noi să ne lase-n pace. Punct.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.