blog-logo

CNSU a aprobat testele de salivă în școli. 70 de milioane de teste vor ajunge în unitățile de învățământ

CNSU a aprobat testele de salivă în școli. 70 de milioane de teste vor ajunge în unitățile de învățământ

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, sâmbătă, folosirea testelor de salivă în școli, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic.

​​În acest sens, statul va cumpăra 70 de milioane de teste de salivă pentru școli, decizia fiind aprobată sâmbătă în cadrul ședinței CNSU.

“Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 83 privind includerea testelor rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă în categoria stocurilor de urgență medicală de strictă necesitate, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ și asigurarea fondurilor necesare achiziționării acestora din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului”, anunță autorițățile.

Hotărârea CNSU AICI.

Alte articole:   Stația de Ambulanță din Săcele va fi modernizată

Pentru a reveni la cursuri fizic, copiii trebuiau testați, dar aceste testări se făceau din banii părinților. Sorin Cîmpeanu a reafirmat duminică, la Digi24, că testarea non-invazivă atât pentru elevi, cât și pentru angajații din învățământ este asigurată din bugetul statului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate