blog-logo

Amenzi în valoare totală de 41.000 de lei pentru agenți economici și șoferi din Brașov

Amenzi în valoare totală de 41.000 de lei pentru agenți economici și șoferi din Brașov

La data de 09 octombrie 2021, în intervalul orar 10.00 – 14.00, în baza unui plan de acțiune al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Rutier, în colaborare cu reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brașov, au organizat și desfășurat o acțiune pe raza localităților Făgăraș, Rupea și Zărnești din județul Brașov, precum și pe tronsoanele de drum aflate pe DN1 și pe DJ112B.

 Obiectivele acțiunii au fost verificarea agenților economici care își desfășoară activitatea comercială în domeniul comerțului cu diverse produse, alimentare și nealimentare, a dispozițiilor legale în vigoare, a normelor specifice care reglementează protejarea drepturilor de proprietate intelectuală (drepturi de autor și conexe), verificarea respectării prevederilor Codului Vamal de către persoanele fizice care călătoresc pe raza județului Brașov, cu privire la natura și cantitățile de bunuri accizabile pe care le posedă pe durata transportului și verificarea respectării normelor legale în vigoare în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Alte articole:   O nouă modalitate de plată pentru serviciile Comprest

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 62 de persoane, au fost verificați 24 de operatori economici și verificate 20 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 7 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, 5 sancțiuni contravenționale aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și 1 sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Alte articole:   Regia Pădurilor Kronstadt a scos la licitație proiectarea pentru un complex de îngrijirea, reabilitarea și protecția ursului brun

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 41.000 lei.

De asemenea, a fost confiscată o sumă de peste 1.870 lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare și au fost reținute 1 permis de conducere, 2 certificate de înmatriculare și 1 set de plăcuțe de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat o infracțiune la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. (2) din Codul Penal, fiind întocmit dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate