blog-logo

Arafat nu exclude posibilitatea unui val cinci al pandemiei: Dacă nu ne vaccinăm, virusul găseşte un teren foarte prielnic

Arafat nu exclude posibilitatea unui val cinci al pandemiei: Dacă nu ne vaccinăm, virusul găseşte un teren foarte prielnic

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, DSU, Raed Arafat, nu exclude posibilitatea unui val cinci al pandemiei de coronavirus. El afirmă că în lipsa vaccinării, virusul găseşte un teren foarte prielnic.

Potrivit acestuia, dacă nu ne vaccinăm și apar noi variante ale virusului, rămânem vulnerabili, așa cum suntem și acum.

„Dacă nu ne vaccinăm şi mai apar variante, rămânem vulnerabili cum suntem acum. Faptul că suntem vulnerabili faţă de alte ţări acum este pentru că virusul a găsit un teren foarte prielnic, 70% nevaccinaţi”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Raed Arafat.

Întrebat dacă va exista un val cinci al pandemiei, Arafat a răspuns: „Dacă nu ne vaccinăm şi apar alte variante pe care vaccinul poate să le împiedice, şi noi ştim că pot să apară. Dacă virusul găseşte un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără problemă. Totul depinde de cum ne comportăm noi şi ce soluţie vrem. În țările care au ajuns la procent mare de vaccinare, viaţa acolo este foarte aproape de normal”.

Alte articole:   Incendiu devastator la un autoturism hibrid. O peroană a murit carbonizată

Arafat a explicat anterior că media mondială de vaccinare este de 45%, în timp ce în România este puţin peste 30%. 

România se confruntă în prezent cu al patrulea val al pandemiei, care a adus cifre record, atât în ceea ce priveşte numărul de infectări, cât şi la numărul deceselor.

Ultimele date oficiale arată că în județul Brașov s-au înregistrat în ultimele 24 de ore (în ziua de 8 octombrie) peste 400 de noi cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, și că au fost administrate în total, 346.897 de doze de vaccin anti-COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate