blog-logo

Recital de muzică clasică dedicat nevăzătorilor, în cadrul ediţiei a doua a „Unseen. Concert in the Dark”

Recital de muzică clasică dedicat nevăzătorilor, în cadrul ediţiei a doua a „Unseen. Concert in the Dark”

Un recital dedicat publicului nevăzător va deschide, sâmbătă, 9 octombrie, la Braşov, cea de-a doua ediţie a „Unseen. Concert in the Dark”, singurul eveniment de muzică clasică ce are loc în întuneric deplin.

Recitalul va fi susţinut de violoncelistul de origine rusă Makcim Fernandez Samodaiev şi pianista Monica Florescu, ambii artişti concertişti ai Filarmonicii de Stat Sibiu şi fondatori ai stagiunii camerale Florescu-Fernandez & Friends, iar programul cuprinde lucrări de Bach, Vivaldi, D Scarlatti şi Maria Theresia von Paradis.

„Faptul că stingem lumina este un gest simbolic la care recurgem ca să fim cu toţii la unison, atât publicul nevăzător, cât şi noi, artiştii şi organizatorii evenimentului, pentru a ne bucura împreună. Muzica va fi liantul dintre noi, dar şi punctul de plecare pentru o discuţie cu publicul şi artiştii de după concert, prin care dorim să descoperim şi să aducem la lumină poveştile persoanelor nevăzătoare, cum experimentează şi simt lumea, cum îşi formează amintiri, ce şi cum îşi imaginează în timp ce ascultă muzică şi multe alte experienţe pe care probabil că nu ni le-am imaginat vreodată şi despre care cred că pot fi o sursă de inspiraţie pentru mulţi dintre noi”, a declarat, conform unui comunicat transmis, vineri, de organizatori, Cristina Bobe, autor al conceptului Unseen,

Alte articole:   Explozia preţurilor la RCA. Cum poţi afla dacă eşti considerat asigurat cu risc ridicat?

Unseen aduce publicului larg, precum şi publicului format din persoane nevăzătoare o serie recitaluri de muzică clasică alături de demersuri unice de tip performance şi instalaţie.

Evenimentul din 9 octombrie va avea loc la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania şi este organizat în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor Braşov. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.