blog-logo

Cei 480 de ani de la înființarea Colegiului Național Johannes Honterus au fost sărbătoriți astăzi! Ministrul Educației a fost prezent la ceremonii! FOTO

Cei 480 de ani de la înființarea Colegiului Național Johannes Honterus au fost sărbătoriți astăzi! Ministrul Educației a fost prezent la ceremonii! FOTO

Sărbătoare mare la Colegiul Național Johannes Honterus din Braşov

Pe 3 octombrie, unitatea de învățământ a împlinit 480 de ani de la înființare. Acesta este cel mai vechi liceu din țară. Gimnaziul a fost înfiinţat în 1541 de Johannes Honterus, umanist sas și reformator religios al sașilor din Transilvania şi a funcţionat fără întrerupere până în zilele noastre. A avut un rol deosebit în viaţa culturală a Transilvaniei, rămânând până astăzi o instituţie de prestigiu. La statuia lui Johannes Honterus au avut loc, astăzi, mai multe ceremonii solemne. Directorul Colegiului Național Johannes Honterus, Radu Chivărean, ne-a vorbit despre semnificația evenimentului de zilele acestea.

Au fost realizate la început reforme în învățământ şi unele inovații în ceea ce priveşte educația. De atunci, până în zilele noastre, au încheiat cursurile aici 468 de generații de elevi, au fost 109 directori care au condus această şcoală. A fost cea mai importantă şcoală din Braşov de-a lungul timpului, cel puțin până după cel de-al Doilea Rāzboi Mondial„.

Alte articole:   ANUNȚ FINALIZARE PROIECT „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” Global Media & PR SRL

La ceremoniile de astăzi de la Colegiul Național Johannes Honterus a fost prezent şi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Este un reper al învățământului românesc Johannes Honterus. 480 de ani de tradiție. Este un exemplu că lucrurile se pot derula normal, că se pot bucura copiii de astfel de momente, că pot fi mândri de şcoala în care învață. Este o şcoală care îmbină într-un mod armonios tradiția învățământului atât în limba română cât şi în cea germană. Sunt copii foarte buni, care beneficiază de un colectiv de profesori de excepție„, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Colegiul Național Johannes Honterus este, în prezent, cea mai mare unitate de învățământ din județul Braşov, cu peste 1.400 de elevi repartizați în 53 de clase.

Alte articole:   Schița Cabinetului Cioloș 2.0

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.