blog-logo

Sorin Cîmpeanu anunță cum se pot reîntoarce la școală elevii după 8 zile de online

Sorin Cîmpeanu anunță cum se pot reîntoarce la școală elevii după 8 zile de online

Elevii care vor să revină în băncile școlii în a opta zi, după ce au trecut la învățământul în mediul online, din cauza situației epidemiologice din clasă, vor fi testați gratuit, la școală.

Elevii vor putea fi testați la școală în a opta zi de la trecerea clasei în online ca urmare a apariției unui caz pozitiv de COVID în clasă, fie în cabinetele medicale din școală fie cu sprijinul DSP, a anunțat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educației a dat luni inspectoratelor școlare județene o instrucțiune în acest sens, însă aceasta a fost trimisă după ce părinții au reclamat că li s-a transmis de la școală că, în baza noului ordin comun, în școală se vor mai face teste doar celor cu simptome.

Alte articole:   Un tânăr din Brașov a murit după ce s-a aruncat de la etajul unui bloc din Cluj-Napoca

În acest context, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, miercuri, că a semnat completarea ordinului comun dintre ministerele Educației și Sănătății, prin care s-a eliminat eroarea comisă de un funcționar.

Ministrul a explicat că, pentru a da posibilitatea revenirii în şcoală a elevilor care doresc acest lucru, începând cu ziua a opta, după confirmarea unui caz de COVID, sunt posibile trei situaţii.

„Avem trei situații posibile. Dacă există cabinete medicale școlare elevii se vor putea testa, există obligația testării elevilor care solicită acest lucru în cabinetele medicale școlare în scopul revenirii la școală cu prezență fizică începând cu ziua a opta.

Acolo unde nu există cabinete medicale școlare, se va solicita DSP, iar DSP va organiza echipe mobile de testare pentru a testa elevii care solicită acest lucru în vederea revenirii la școală începând cu ziua a opta.

Dacă sunt elevi care s-au testat oriunde altundeva vor putea prezenta și ei rezultatul negativ al acestui test pentru a putea reveni la școală începând cu ziua a opta”, a spus ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu

Acesta a precizat că în acest moment sunt acoperite toate situațiile în privința testării elevilor.

Alte articole:   Cod galben de ninsori și vânt în județul Brașov, până miercuri seara

El a mai spus că „este regretabil” că printr-o adresă semnată de un funcționar al Ministerului Sănătății s-au adus completări unui ordin comun de ministru și a catalogat, adresa, ilegală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate