blog-logo

21 de focare de pestă porcină africană la mistreți, în Brașov

21 de focare de pestă porcină africană la mistreți, în Brașov


La nivelul județului Brașov sunt prezente 21 de focare de pestă porcină africană, toate în mediul silvatic, la mistreți, nici un caz în gospodării, a declarat într-o conferință de presă, șeful Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Dorin Enache.

În funcție de situație, după doi ani de la semnalarea bolii, deci de la declararea focarului, dacă nu apar cazuri noi, focarele se pot stinge. În opinia noastră există posibilitatea ca în decembrie 2021 să stingem opt astfel de focare. Dar este o situație destul de complexă, probabil va da de gândit și instituțiilor centrale, pentru că lupta împotriva pestei porcine africane devinde din ce în ce mai complicată, în contextul epidemiologic al României de azi„, a precizat dr. Enache pentru Radio Romania Brasov.

Alte articole:   Centrul de greutate al grupului de luptă al NATO va fi la Cincu

Ultimele cazuri de pestă porcină la animale crescute în gospodării din județul Brașov s-au înregistrat în luna august, la Ticușu Vechi. Atunci au fost sacrificate peste 20 de animale din trei ferme comerciale. La nivel național, sunt active, în acest moment, peste 600 de focare, fiind afectate peste 375.000 de animale, potrivit autorităților.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.