blog-logo

USR Brașov are „alergie” la ziariști

USR Brașov are „alergie” la ziariști

Viceprimarul USR-PLUS al Braşovului, Flavia Boghiu, a solicitat luni, în debutul şedinţei extraordinare a Consiliului Local, ca doi jurnalişti, prezenţi fizic la şedinţă, să părăsească sala Primăriei, invocând Regulamentul forului local şi „situaţia pandemică”. Nu doar ea a avut această intervenție, ci și o parte dintre colegii ei consilieri locali USR-PLUS.

Flavia Boghiu i-a preluat astăzi atribuțiile primarului Allen Coliban, care a plecat de la serviciu pentru că nu se simțea bine și nu a participat la ședință.

Viceprimarul USR-PLUS susține sus și tare că cei doi jurnalişti ar fi trebuit să părăsească sala pe motiv că nu sunt consilieri locali, nici membri ai aparatului administrativ al Primăriei şi nici nu au fost invitaţi chemaţi să prezinte informări, dar şi că nu au depus o cerere în acest sens cu 24 de ore înainte.

Alte articole:   Angajatorii care acordă 200 de lei în plus angajaților cu salarii minime sunt scutiți de la plata impozitului și a taxelor

Flavia Boghiu a invocat un articol din Regulamentul Consiliului Local, care prevede că, la „şedinţe, pot asista şi lua cuvântul prefectul, preşedintele Consiliului Judeţean sau reprezentanţii acestuia, deputaţii şi senatorii, miniştrii şi ceilalţi reprezentanţi ai Guvernului, secretarii şi subsecretarii de stat, conducătorii serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi celorlalte organe centrale, conducătorii compartimentelor de resort şi ale organismelor prestatoare de servicii publice sau de utilitate publică din UAT şi persoane interesate în sensul prezentului regulament”.

Potrivit viceprimăriței, pentru a putea lua parte la şedinţele forului local, „persoanele interesate” trebuie să facă o cerere cu cel puţin 24 de ore înainte, ceea ce, în cazul celor doi prezenţi, nu s-a întâmplat.

Alte articole:   Centrul de greutate al grupului de luptă al NATO va fi la Cincu

„Având în vederea situaţia pandemică, ar putea intra în sală 500 de persoane şi noi nu-i putem împiedica”, a afirmat Boghiu, încercând să dreagă busuiocul, referindu-se la necesitatea restricţionării participării publicului la şedinţe în contextul pandemiei, menţionând, totodată, caracterul hibrid al şedinţelor, care sunt transmise şi online, astfel că nu ar fi necesară prezenţa persoanelor în sală.

În cele din urmă, celor doi ziariști li s-a permis să rămână în sală, la intervenția conmsilierilorlocali PSD și PNL, după ce secretarul municipiului, Adriana Trandafir, a venit cu precizarea că articolul citat de viceprimarul Boghiu face referire la luarea de cuvânt şi nu la posibilitatea de a participa la şedinţă, iar preşedintele de şedinţă, consilierul PSD Alexandra Crivineanu, i-a comunicat că cei doi au transmis că sunt vaccinaţi anti-Covid, iar restricțiile în vigoare la Brașov nu-i împiedică să participe la ședința de plen.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.