blog-logo

Organigrama Primăriei Brașov, exercițiu de manipulare publică

Organigrama Primăriei Brașov, exercițiu de manipulare publică

Primarul Allen Coliban a anunțat imediat după ce Consiliul Local a refuzat suplimentarea organigramei Primăriei cu 65 de posturi că va face ședințe de CL până când aceasta va fi aprobată în forma dorită de el.

Trecând peste faptul că democrația înseamnă deciziile unei majorități, iar vremurile când „cine nu este cu mine este împotriva sistemului” sau „Statul sunt eu” ar trebui să fie apuse, Coliban a oferit o nouă mostră de manipulare grosolană.

Deranjul cel mai mare din sedinta Consiliului Local de săptămâna trecută a fost acela ca majoritatea consilierilor nu a fost de acord cu organigrama propusa de primar, fără o justificare reală referitoare la marirea schemei de personal.

Alte articole:   Guvernul României a aprobat aproape 8.000 de posturi noi în cadrul MAI 

De celaaltă parte, majoritatea din Consiliul Local consideră că impactul bugetar – 5 milioane de lei pe an – nu justifică modificarea organigramei.

„La acest moment, dl. primar are un număr de 12 consilieri personali și 5 persoane3 angajate și detașate la Primăria Brașov. Dl Primar a dezinformat si manipulat Consiliul Local și brașovenii prezentând ca exemple Primaria Cluj sau Oradea. Numai că, la Primaria Cluj, în aparatul propriu sunt incluse urmatoarele: Direcția Poliția Locală, Evidenta Populatiei, Administrație Piețelor, Administrația Cimitirelor etc., care la Primaria Brasov sunt organizate ca servicii publice în subordonarea CL cu personalitate juridică proprie. La Primaria Oradea, de asemenea, în aparatul propriu sunt incluse ca Directia Poliția Locală și Direcția Fiscală. Exemple de Primarii similare ca organizare cu a noastra (Politie Locală, Direcție Fiscală, Evidenta Populatiei etc. care nu fac parte din aparatul propriu al primarului) sunt la Primaria Sibiu, unde organigrama prevedere 312 posturi + 3 demnitari, Primaria Tg. Mureș – 309 posturi + 3 demnitari, Primaria Ploiesti – 378 posturi + 3 demnitari, dar aici din 378 sunt 48 posturi de personal contractual la Serviciul Administrare Parc Municipal, deci raman 330 functionari…”, a declarat consilierul local Lucian Pătrașcu într-o conferință de presă.

Alte articole:   Gala MERITO: Trei profesori brașoveni au fost premiați pentru inovație în educație 

Pe de altă parte, acesta a remarcat și faptul că, de un an, primarul nu a reusit sa angajeze prin concurs profesionisti la Primarie, cum ar fi pe postul de Director Tehnic si Sef serviciu administrare Drumuri si Siguranta Circulatiei…  

Astăzi este convocată o ședință extraordinată a Consiliului Local Brașov, care are unic punct pe ordinea de zi modificarea organigramei supradimensionate, cum dorește primarul Coliban.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.