blog-logo

Evoluție: De la „a furat, dar a și făcut” la „nu face, dar se laudă”

Evoluție: De la „a furat, dar a și făcut” la „nu face, dar se laudă”

La începutul anului, USR se lăuda la nivel național pe pagina de Facebook că primarul Allen Coliban se „ține de cuvânt” și că deja face parcuri în fiecare cartier. De fapt, era o manipulare de doi bani, fiind vorba de reconversia urbană a fostei platforme Rulmentul, chestiune despre care am scris AICI!

Am apreciat, la acea vreme, că a fost „o scăpare”, însă, ce să vezi, la un an de mandat, Coliban și-a prezentat raportul de activitate, din care am înțeles că s-a apucat de plantat semințe și o să vedem rezultatele la final de mandat. Un an în care am văzut doar multe laude pe Facebook.

Cel mai important, după cum declara primarul în cadrul prezentării, a fost să respecte principiile pentru care brașovenii l-au votat, respectiv colaborarea cu comunitatea, eficiența și transparența în administrația publică.

Alte articole:   Schița Cabinetului Cioloș 2.0

Despre colaborarea cu comunitatea, știți cu toții ce s-a întâmplat în acest an, a se vedea blocarea și poluarea suplimentară a orașului cu un așa-zis Festival al Orașelor Verzi. La fel de intens a colaborat Coliban cu comunitatea și când a lansat ideea de reintroducere a tramvaiului în municipiu... Nu mai amintim de episodul penibil prin care echipa de fotbal seniori Corona s-a transformat în FC Coliban Scotch Club, cu membru fondator Serviciul Public Local de Termoficare…

Despre eficiență, iar am văzut cu toții cum giratoriile erau pline de păpădii în primăvară, după ce a redus substanțial bugetul la gospodărirea comunală. Tot la capitolul eficiență este și cheltuirea banului public pentru apropiați și ONG-urile de casă ale USR (poate nu ați uitat caricatura aia de „strategie” pe patru ani pentru dezvoltarea sportului în Brașov).

Alte articole:   Primăria Făgăraș vrea să dezvolte propriul serviciu de transport metropolitan!

Despre transparență, ce să mai vorbim: nu răspunde nici măcar interpelărilor făcute de consilierii locali, darmite să transparentizeze deciziile pe care le ia. S-a lăudat în campanie că face un audit la Primărie, să știe lumea ce și cât s-a furat de fosta administrație. De mai bine de jumătate de an rezultatele auditului sunt ținute la secret.

În schimb, au fost angajați pe ușa din spate a Primăriei oameni plătiți din bani publici, care se ocupă de imaginea personală a acestuia, alături de tot departamentul de comunicare al instituției. Aceștia fac grafice, desene, lansează mesaje laudative pe paginile personale de Facebook, Instagram și Tik-Tok și pe site-ul personal de politician. Chiar și raportul de un an de activitate de pe site-ul Primăriei te trimite la site-ul personal.

Alte articole:   Pamela Diaconu: Care sunt urgențele și cine blochează proiectele Brașovului?

Laude goale, că realizările publicate pe site-ul municipalității sunt cele din mandatul trecut: modernizări și mansardări de școli, modernizarea cinematografelor, achiziția de mijloace electrice de transport în comun etc.

Un an de mandat în care s-au cheltuit o mulțime de bani, fără rezultate concrete. Un an de mandat început cu dezvăluirea că primarul Brașovului este un mare mincinos, că nu a absolvit Facultatea de Calculatoare din București, ci a fost exmatriculat, și încheiat cu ruperea alianței cu PNL și cu dezvăluirea că a încercat să facă alianțe pe sub masă cu „ciuma roșie” PSD.

Distribuie dacă îți place!
  1. Sa vedeti ce jale si suspin a devenit sa obtii o autorizatie de constructie. Ma lupt din 2 Iulie cu functionarii publici de la primaria Brasov si nu se poate domne, e mult de lucru, ba e la semnat, ba nu e gata, ba lipseste ceva, toate termenele legale sunt incalcate. Si in momentul de fata autorizata de constructie se afla tot la semnat. Scuze este: „stiti.. trebuie semnata de 4 persoane, nu e asa simplu… ” in 14 zile nu au gasit un pix domnii care ar trebui sa semneze. O arde pe facebook cu orasi verzi dar nu e in stare sa puna semnaturile pe actele solicitate de cetateni in termenul legal. Transparenta e doar la Coliban in chiloti.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.