blog-logo

Cîțu: Copilul netestat face școala online, dacă părinții nu sunt de acord cu testarea

Cîțu: Copilul netestat face școala online, dacă părinții nu sunt de acord cu testarea

Prim-ministrul Florin Cîțu a explicat, joi, la TVR1, felul în care va funcționa testarea elevilor și a profesorilor pe baza noilor restricții care vor intra în vigoare în zonele cu incidență de peste 6 la mie.

Prin hotărârea adoptată joi seara de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a aprobat testarea elevilor pe baza testelor de salivă.

În acest context, Cîțu a afirmat că testarea elevilor va fi efectuată de personalul din cabinetele şcolare, la cerere de către DSP-ul din localitate sau într-o clinică agreată de părinte, subliniind că şcolarii care nu se testează vor continua cursurile online.

„Mă interesează ca personalul care lucrează în aceste școli să fie vaccinat sau cel puțin testat în perioada următoare. Una este testarea pentru elevi și alta e pentru personalul didactic. Acolo vom impune reguli mai ferme, venim cu un proiect de lege care merge în Parlament și va impune testarea obligatorie pe costul celui care nu vrea să se vaccineze.

Dacă nu e nimeni infectat se vor face teste și apoi se va vedea care e situația în școala respectivă. Într-o localitate în care ai incidența așa mare probabilitatea e mare să fie cineva infectat, dar noi oferim și această posibilitate, dacă totuși există această variantă în care să nu fie în școală persoane infectate, să meargă școala mai departe. Vom lua pe fiecare clasă în parte și apoi se va evalua pe școală.

După această hotărâre a CNSU, vor veni ordinele Ministerului Sănătății și Ministerului Sănătății care vor veni cu mai multe detalii pentru că aici sunt mai multe semne de întrebare referitor la de câte ori se vor testa copiii la școală. Deja am pus aceste teste non-invazive în hotărârea CNSU din această seară, dar aș vrea detaliile să vină de la ei, să spună exact cum se va întâmpla.

Noi încercăm să oferim toate variantele de testare ca școala să meargă în continuare cu prezență fizică. Dacă cineva nu vrea să-și testeze copilul la școală poate s-o facă în altă parte unde are încredere să-l testeze.

Copilul netestat rămâne în online”, a spus premierul Florin Cîțu la TVR1, potrivit DIGI24.

Cât privește testele anti-COVID, șeful Guvernului a spus că acestea vor fi disponibile în şcoli cât mai curând, unele fiind deja pe stoc.

Alte articole:   Ciolacu: O să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii. Va rămâne 5%

Prin hotărârea adoptată joi, școlile nu se vor mai închide în funcție de rata de incidență din localitate, ci de numărul de cazuri din fiecare unitate de învățământ.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, consideră că nu ar fi nevoie de solicitarea de acorduri din partea părinţilor pentru folosirea în şcoli a testelor cu probe din salivă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate