blog-logo

YouTube va elimina videoclipurile care conțin informații false despre orice tip de vaccin

YouTube va elimina videoclipurile care conțin informații false despre orice tip de vaccin

Platforma YouTube va elimina toate materialele video care răspândesc dezinformări în legătură cu vaccinurile aprobate de autoritățile sanitare, fie că acestea sunt destinate combaterii COVID-19 sau altor boli.

YouTube va elimina videoclipurile care răspândesc informații eronate despre toate vaccinurile, ca măsură de intensificare a acțiunilor luate în timpul pandemiei de coronavirus de a combate conținutul dăunător.

Începând de miercuri, site-ul de streaming video va elimina conținutul care susține că orice vaccin aprobat este periculos și provoacă defecte cronice de sănătate.

Interdicția va include orice canal de YouTube care susține că vaccinurile sunt periculoase sau duc la rezultate cronice pentru sănătate, cum ar fi autismul, a declarat Matt Halprin, vicepreședintele YouTube pentru încredere și siguranță.

Alte articole:   Imaginea lui Coliban pe Facebook ne costă peste 21.000 de lei din bani publici într-o lună. Să curgă șampania...

De asemenea, va elimina mai multe canale video ale unor anti-vaciniști despre care experții spun că sunt parțial responsabili pentru însămânțarea scepticismului în rândul populației și că au contribuit la încetinirea ratelor de vaccinare.

În urmă cu un an, YouTube a interzis anumite videoclipuri critice pentru vaccinurile Covid-19. Compania a declarat că de atunci a șters peste 130.000 de videoclipuri pentru încălcarea acestei reguli. Însă, multe videoclipuri au evitat regula făcând afirmații dubioase despre vaccinuri fără a menționa Covid-19. Astfel, YouTube a stabilit că politica sa era prea limitată.

„Ne putem imagina spectatorii care pot extrapola referirile la orice vaccin la Covid-19. Am vrut să ne asigurăm că acoperim întreaga gamă”, a spus Halprin într-un interviu.

YouTube s-a confruntat cu unele presiuni politice, la fel ca Facebook Inc. și Twitter Inc. pentru tratarea informațiilor despre sănătate. Președintele Joe Biden și parlamentarii americani au cerut un control mai strict, în timp ce politicienii și experții de dreapta au acuzat YouTube de cenzurarea discursului.

Alte articole:   Tânăr atacat de o viperă în Piatra Craiului. A avut mari șanse să scape cu viață

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate