blog-logo

Protocolul pentru Brașov a fost încălcat de USR-PLUS!

Protocolul pentru Brașov a fost încălcat de USR-PLUS!

Președintele organizației municipale a PNL Brașov, Sebastian Rusu, a acuzat astăzi, într-o conferință de presă, că liberalii nu mai pot asista indiferenți la ce se întâmplă cu conducerea USR de la nivelul Primăriei Brașov, cu atât mai mult cu cât șicanele au venit din partea acesteia.

Rusu susține că brașovenii au decis, prin votul lor, că dreapta trebuie să conducă Brașovul până în 2024, lucru evident prin formarea unei majorități PNL + USR-PLUS în Consiliul Județean și Consiliul Local.

În acest sens, a fost încheiat un protocol între cele două formațiuni politice, care și-au asumat dezvoltarea economico-socială a comunității noastre.

„De o bună perioadă de timp asistăm cum USR – PLUS, care ar trebui să fie partenerul PNL, a încălcat în mod repetat protocolul de colaborare. Sub asa zisa alianta, dl. primar mi-a retras atributii fara vreun motiv clar. Ba, mai mult, dupa întâlnirea avută la sediul Consiliului Județean Brasov, a decis să îmi retragă fără motiv niște atribuții în plus față de cea anunțată într-o conferinta de presă, în timp ce mă aflam în concediu. Toate proiectele liberale pentru  care s-au întocmit toate documentațiile tehnice și de execuție, ba chiar a fost obținută și finanțare nerambursabilă, fie sunt blocate, fie sunt oprite de cei care ar trebui să fie partenerii noștri.

Și aici vorbim despre realizare pistelor de biciclete, amenajarea zonei de agrement de la Iepure, pasajul de la Sala Sporturilo peste calea ferată, care ar descongestiona traficul pe 13 Decembrie, construirea garajului modern pentru RATBV, mai ales că administrația liberală a modernizat parcul auto pentru transportul în comun cu troleibuze și autobuze electrice noi, amenajarea de piste dedicate pentru transportul în comun.

Mai mult, am asistat cum proiecte ale noastre au fost „confiscate” de USR-PLUS, cum ar fi proiectul de revitalizare urbană a platformei Rulmentul sau cel cu transportul feroviar metropolitan. Ne bucurăm că, în aceste ultime cazuri, proiectele sunt susținute în continuare și nu blocate, cum este cazul celor menționate anterior.

Construirea Spitalului Regional, din păcate, este blocată la această oră. Ba pentru că ar trebui să aibă altă capacitate, ba pentru că va fi finanțat prin PNRR. Din păcate, după cum bine știm, proiectul nostru nu a fost prins în PNRR, recent aprobat la Bruxelles. Este regretabil că s-a rupt în mod brutal colaborarea cu experții BERD.

Considerăm că partenerii adevărați se consultă pentru proiecele mari ale Brașovului, nu să lansăm în spațiul public fără o minimă transparență publică idei precum reintroducerea tramvaiului.

PNL nu votează ambițiile USR și ale lui Allen Coliban

Sper ca dl. Coliban sa se oprească din delirul mediatic și sa devina primul gospodar al urbei și nu primul postac. Dansul are tendinta sa ne puna in spate noua, consilierilor PNL, orice proiect il doreste fara sa ne consulte si sa afle parerea noastra.

PNL votează orice proiect bun pentru comunitate, care este justificat, motivat și fundamentat. PNL nu va subjuga niciodată bugetul public intereselor de grup ale USR sau ale unor ONG-uri de casă. Le reamintim colegilor din USR și primului gospodar al urbei ca am depus același jurământ.

Prima prioritate a Brașovului în domeniul educației sunt grădinițele. PNL susține educația. Este și proiectul Președintelui Klaus Iohannis, „România Educata”. Reamintim colegilor din USR ca educația nu se face pe trotineta sau skateboard!

Aș vrea să îi amintesc primarului că noi, consilierii PNL, nu votăm ambițiile USR și ale lui Allen Coliban. PNL votează doar acele proiecte fundamentate și justificate. Dacă niște ONG-uri de casă obișnuiesc să își bata joc de banii publici, PNL este un partid responsabil care nu arunca banii pe fantezii neîntemeiate”, a declarat Rusu

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Tânăr atacat de o viperă în Piatra Craiului. A avut mari șanse să scape cu viață

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate