blog-logo

Coliban, blocat să umfle organigrama Primăriei Brașov cu 65 de posturi

Coliban, blocat să umfle organigrama Primăriei Brașov cu 65 de posturi

Aproape 8 ore și jumătate a durat ieri ședința Consiliului Local Brașov. Unul dintre cele mai disputate puncte de pe ordinea de zi a ședinței a fost modificarea organigramei Primăriei Brașov, în sensul în care primarul Allen Coliban ar fi dorit să suplimenteze schema de poersonal cu încă 65 de posturi.

Liderul consielierilor sociale-democrați, Lucian Pătraşcu, a comentat că organigrama propusă de Coliban este supradimensionată şi ineficientă. „Aveţi 12… 14 consilieri personali, că nimeni nu mai ştie câţi. De asemenea, mai sunt 5 persoane detaşate de la Agenţia Metropolitană Braşov. Acum se mai suplimentează organigrama cu 65 de posturi. Din punctul meu de vedere, nu putem vorbi de o eficienţă din punct de vedere al actului administrativ. Faptul că primim nişte pătrăţele cu cifre nu cred că ne ajută foarte mult”, a declarat Pătraşcu.

Alte articole:   Utilizatorii de smartphone, vizați din nou de atacuri cibernetice

În replică, primarul susține că sunt prea puțini angajați, dând exemple alte primării de municipii din țară, fără a spune, însă, cum sunt structurate acele organigrame, pentru că acolo poate sunt servicii publice de parcare, spre exemplu, unde angajații intră în schema de personal a Primăriei, ori angajații de la zoo, de exemplu. Argumentul forte al lui Coliban a fost nu despre oportunitatea angajărilor, ciu accela că „Legea ne permite”.


Fără a se lăsa intimidat, Pătraşcu a revenit, susțăinând că „creşterea numărului de posturi nu mi se pare eficient. Mulţi ani, Primăria Braşov a funcţionat foarte bine cu numărul de angajaţi de acum”.  

Cât costă umflarea organigramei? 1,158 milioane de euro pe an!

Liberala Pamela Diaconu a luat și ea cuvântul și a întrebat care este impactul bugetar al suplimentării numărului de posturi.

Alte articole:   Gala MERITO: Trei profesori brașoveni au fost premiați pentru inovație în educație 

Potrivit șefei Serviciului Buget – Control Financiar Preventiv, Maria Oprea, costurile se ridică la 470.000 lei pe lună.

Supus la vot proiectul de hotărâre a fost respins cu 14 voturi „împotrivă” şi 13 „pentru”. Scos din pepeni, Coliban a anunţat că va convoca o şedinţă extraordinară în 4 octombrie, unde va veni din nou cu modificarea organigramei și tot așa, „până când se va aproba”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.