blog-logo

Cîmpeanu, despre folosirea testelor din salivă în şcoli: Nu cred că pentru această măsură de screening e nevoie de acord din partea părinţilor

Cîmpeanu, despre folosirea testelor din salivă în şcoli: Nu cred că pentru această măsură de screening e nevoie de acord din partea părinţilor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, consideră că nu ar fi nevoie de solicitarea de acorduri din partea părinţilor pentru folosirea în şcoli a testelor cu probe din salivă în scopul identificării infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

Sorin Cîmpeanu susține că această măsură de screening nu este un act medical, astfel că nu ar fi nevoie de formulare de acord din partea părinţilor.

„E o măsură de screening, nu cred că pentru această măsură de screening, care nu este un act medical, e nevoie de formulare de acord. Este pur şi simplu prelevarea unui strop de salivă. Nu cred că trebuie să exagerăm în cazul ăsta. Există aceste teste utilizate în mai multe state europene, este adevărat, nu este un test omologat la nivelul Agenţiei Europene a Medicamentului, dar este un test omologat la nivelul unor agenţii naţionale, precum cele din Franţa sau Austria”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, într-o intervenţie la B1 Tv.

Conform acestuia, rezultatul testului din salivă trebuie confirmat printr-un test antigen sau RT-PCR.

Alte articole:   Agențiile de turism din Brașov organizează tabere pentru copii

Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a decis în unanimitate, miercuri, adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în şcoli, prin formularea unei solicitări către Agenţia Naţională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening. Totodată, grupul a decis decuplarea școlilor de pragul de 6 la mie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.