blog-logo

Un nou cutremur în Vrancea. Seism și în zona Făgăraș-Câmpulung

Un nou cutremur în Vrancea. Seism și în zona Făgăraș-Câmpulung

Trei cutremure de intensități mici s-au produs în România în doar 12 ore, în două zone seismice diferite.

Un cutremur cu magnitudinea 3,2 s-a produs sâmbătă dimineaţa, la ora locală 5:53, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 87 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 76 km Est de Braşov, 93 km Nord-Est de Ploieşti, 100 km Sud de Bacău, 117 km Vest de Galaţi, 119 km Nord-Vest de Brăila şi 145 km Nord de Bucureşti.

Cutremur de suprafață în zona seismică Făgăraș-Câmpulung

Alte articole:   Consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru 4 drumuri finanțabile prin Programul Anghel Saligny

Potrivit INCDFP, tot în această dimineață la ora 08:48:20 (ora locală a României), s-a produs un seism și în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, județul Argeș.

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 5km și a avut magnitudinea ml 2.8.

Intensitate: I

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 58km N de Pitesti, 63km SE de Sibiu, 82km SV de Brașov, 117km NV de Ploiesti, 132km NE de Craiova, 154km NV de Bucuresti, 177km SE de Cluj-Napoca, 196km NV de Ruse, 222km SV de Bacau, 262km V de Braila

Vineri seara în zona seismică Vrancea s-a mai produs un cutremur cu magnitudinea 3,5, la o adâncime de 128 de kilometri

Alte articole:   Adidași bărbați: de ce trebuie să ții cont atunci când îi alegi

De la începutul lunii, în România, s-au produs nu mai puțin de 21 de seisme. Cel mai puternic din acest an, însă, a fost în luna mai – magnitudinea a fost 4,7.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.