blog-logo

Polițiștii brașoveni au dat amenzi de peste 16.000 lei, în doar două ore

Polițiștii brașoveni au dat amenzi de peste 16.000 lei, în doar două ore

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov au organizat și desfășurat vineri, 24 septembrie 2021, în intervalul orar 12.00 – 14.00, o acțiune amplă, pe raza județului Brașov.

Acțiunea a avut ca scop verificarea respectării de către conducătorii auto a normelor legale privind circulația pe drumurile publice, îndeosebi, verificarea respectării prevederilor legale privind portul centurii de siguranță și utilizarea telefoanelor mobile, precum și asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică. 

În cadrul activităților desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 76 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 57 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind regimul circulației pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv 44 sancțiuni contravenționale aplicate pentru nerespectarea normelor legale privind portul centurii de siguranță, 11 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale privind utilizarea telefoanelor mobile și 2 sancțiuni contravenționale aplicate pentru alte abateri.

Alte articole:   Octavian Jurma: Pentru prima dată în valul 4, viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare

De asemenea, polițiștii au reținut 1 permis de conducere și 1 certificat de înmatriculare.

Totodată, dintre cele 76 de sancțiuni contravenționale, 19 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 16.400 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.