blog-logo

VIDEO De unde se descarcă și cum poate fi folosită aplicația Check DCC, pentru verificarea și validarea certificatului verde COVID

VIDEO De unde se descarcă și cum poate fi folosită aplicația Check DCC, pentru verificarea și validarea certificatului verde COVID

Proprietarii de restaurant, bar sau sală de evenimente, într-o localitate cu o incidență de peste 3 la mie a cazurilor de COVID-19, au obligația ca la intrarea în locație să verifice certificatele digitale verzi COVID ale clienților. În acest sens a fost publicată aplicația Check DCC.

Conform Comitetului de coordonare a vaccinării, aplicația Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), permite verificarea și validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate atât în România, cât și în celelalte state interconectate la sistemul informatic european.

Aplicația Check DCC pentru verificarea și validarea certificatelor digitale UE poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android.

Alte articole:   Reparații la rețelele de canalizare de pe strada Fagurului!

Aplicația Check DCC poate fi descărcată AICI.

Pentru suport tehnic în utilizarea aplicației Check DCC, operatorii economici au la dispoziție următoarele date de contact:

  • telefon: 021.414.44.25, tasta 3;
  • e-mail: check-dcc@ms.ro.

Aplicația nu înregistrează și nu stochează informații. Aplicația doar verifică autenticitatea și validitatea certificatelor digitale UE privind COVID.

Obligativitatea certificatului Covid a fost introdusă de Guvern vineri, printr-o hotărâre.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.