blog-logo

Dospitoarele, echipamente HoReCa esenţiale în orice brutărie

echipamente horeca

In Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, dospitorul este definit drept „camera special amenajata intr-o fabrica de paine, cu aer conditionat, in care se tin vasele cu aluat, in vederea dospirii”, respectiv „polita pe care se asaza casul, ca se dospeasca”.

In continuare, vom vorbi despre primul sens al acestui cuvant, mai exact despre echipamentele HoReCa purtand aceasta denumire, care in prezent sunt extrem de specializate si ating performante greu de imaginat chiar si in urma cu cativa ani. De asemenea, in final, vom trece in revista si principalele specificatii tehnice ale acestor produse de ultima generatie.

Echipamente HoReCa deosebit de complexe, dospitoarele reprezinta, astazi, o componenta esentiala in orice brutarie, dar si in centrele de panificatie. Ele permit cresterea rapida a aluatului pentru prepararea painii, prin fermentarea drojdiei, si sunt disponibile in diferite marimi, adaptate spatiului in care urmeaza sa fie integrate.

Alte articole:   Incidența în județul Brașov: 9,24 la mia de locuitori. Moieciu a depășit cota de 17 la mie

In functie de produsul preparat, mai precis tipul de paine sau alte bunatati dintr-o brutarie, temperatura poate fi setata manual. In cazul in care detineti sau va pregatiti sa deschideti o astfel de unitate de alimentatie publica, trebuie sa fiti la curent cu preturile si principalele functii ale dospitoarelor, pe care le enumeram mai jos.

In oferta unui magazin profesionist de echipamente HoReCa, avand o experienta indelungata in furnizarea de solutii integrate pentru restaurante, baruri, hoteluri si alte tipuri de localuri din industria ospitalitatii, se gasesc exclusiv dospitoare de la branduri recunoscute la nivel international.

echipamente horeca

Astfel, in cazul achizitionarii lor, aveti garantia calitatii, fiabilitatii, usurintei in utilizare, dar si a unei durate indelungate de viata si a unui consum relativ redus de energie electrica, raportat la productivitatea lor. Mai jos, gasiti preturile orientative si alte caracteristici ale acestor produse specializate in cresterea aluatului:

  • – preturi: intre 2.000 si 10.000 de lei, in functie de capacitate, brand, performante etc.;
  • – dotari: umidificare (producerea si intretinerea umiditatii aerului), termostat pentru reglarea temperaturii (intre 70 si 115 grade Celsius), roti pentru transport;
  • – capacitate: intre 6 si 18 tavi (in functie de dimensiunile brutariei/centrului de panificatie si de nevoile de productie);
  • – dimensiuni orientative: intre 60x50x80 de centimetri si 150x120x550 de centimetri;
  • – greutate orientativa: intre 20 si 110-120 de kilograme.

Mai mult decat atat, un furnizor cu adevarat serios de echipamente HoReCa vine, pe langa dospitoare si restul produselor de inalta calitate, si cu alte avantaje pentru cumparatori. Mai precis, este vorba despre garantiile incluse in pret, care contin facilitati precum montaj, 12 luni piese de schimb si manopera. Contra cost, acestea pot fi extinse, ajungand sa includa servicii precum revizii anuale, training de utilizare, service level agreement, dar si extinderea perioadei de garantie.

Alte articole:   Poveste de viață... Iulian Năstase, prizonier de război, un țăran român cu școală

Doar achizitionand echipamente HoReCa de calitate, sustinute de garantii indelungate, aveti certitudinea ca veti face o investitie inteligenta si de viitor pentru business-ul pe care il conduceti. Acest lucru este cu atat mai important cu cat industria ospitalitatii trece, in ultima perioada, prin unii dintre cei mai dificili ani de dupa Revolutie, iar un cumul de decizii inspirate la momentul potrivit poate face diferenta intre inchidere si prosperitate.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate