blog-logo

Vaccinarea cu a treia doză ar putea începe săptămâna viitoare. Cine are prioritate

Vaccinarea cu a treia doză ar putea începe săptămâna viitoare. Cine are prioritate

România ar putea administra mai devreme doza 3 de vaccin, chiar de săptămâna viitoare, fără să mai aștepte o decizie de la Agenția Europeană a Medicamentului, programată pe 4 octombrie, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, că având în vedere evoluția epidemiei în România, autoritățile de la București doresc să devanseze acest termen, astfel că vaccinarea cu a treia doză ar putea începe chiar de săptămâna viitoare. Decizia urmează să fie luată în această săptămână.

Valeriu Gheorghiță a precizat că, pentru cei care merg la centrele de vaccinare, programările pentru cea de-a treia doză de vaccin se vor face prin intermediul platformei de programare, care este în curs de optimizare în acest moment.

“Persoanele care se prezintă pentru prima dată la vaccinare se pot prezenta în continuare direct în centrele de vaccinare, în timp ce pentru doza a treia va fi necesară programarea prin platforma de programare”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinul se poate administra și la medicul de familie, fără programare.

Alte articole:   Încă un liceu din Brașov trece în online

Doza a treia ar urma să fie făcută cu vaccin pe bază de ARN mesager, adică Pfizer sau Moderna, la 6 luni după prima schemă de vaccinare.

Ce categorii au prioritate

Prioritate la administrarea celei de-a treia doze vor avea persoanele predispuse la forme severe și persoanele care prin natura meseriei au risc sever de infectare, precum personalul medical sau personalul din învățământ.

De asemenea, printre persoanele care vor avea prioritate la a treia doză se numără:

  • Bolnavii oncologici.
  • Pacienții care au trecut prin transplant.
  • Pacienții cronici – boli pulmonare, cardiovasculare, renale, endocrinologice – diabet zaharat, bolile cronice sub tratament imunosupresor.
  • Pacienții cu imunodeficiențe moderate sau severe.
Alte articole:   Virgil Popa: Spitalul Municipal Săcele este arhiplin cu pacienți bolnavi de COVID. A fost amenajat un centru de vaccinare

Valeriu Gheorghiță a mai spus că există stoc suficient de vaccinuri pentru doza 3.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.