blog-logo

PSD va iniția o propunere legislativă prin care Guvernul să fie obligat să asigure testarea periodică gratuită pentru COVID-19 a elevilor

PSD va iniția o propunere legislativă prin care Guvernul să fie obligat să asigure testarea periodică gratuită pentru COVID-19 a elevilor

Senatorul PSD Marius Dunca consideră că valul al patrulea al pandemiei a prins din nou autoritățile nepregătite. Copiii au și ei foarte mult de suferit.


”Pandemia continuă să fie gestionată haotic de cei aflați la guvernare. Din păcate, copiii au numai de suferit din cauza lipsei de implicare a autorităților. Vacanța de vară a fost de trei luni, dar pentru factorii de decizie a fost doar timp irosit. Nu s-a creionat un plan pentru ca elevii să nu mai ajungă în online la doar câteva săptămâni de la începerea anului școlar. Autoritățile sunt la fel de nepregătite ca și la începutul pandemiei, deși a trecut mai bine de un an și jumătate. În municipiul Brașov, rata de incidență este deja de 1,77 la mia de locuitori. În curând elevii nu vor mai putea merge la școală și vor fi nevoiți să treacă în online.


Mulți copiii nu au posibilitatea nici acum să urmeze cursuri online. Școala online vine la pachet cu multiple efecte negative asupra psihicului copiilor. Aceștia se rup de prieteni, nu mai socializează, nu mai aleargă în parc cu prietenii și petrec ore în șir în fața calculatorului și a telefonului. Vorbim practic de niște roboți. Câți părinți vor mai avea posibilitatea să stea acasă în preajma copiilor în loc să meargă la locul de muncă?


PSD va iniția o propunere legislativă prin care Guvernul să fie obligat să asigure testarea periodică gratuită pentru COVID-19 a elevilor, astfel încât unitățile școlare să poată continua desfășurarea cursurilor cu prezență fizică, în condiții de siguranță.


Inițiativa PSD va asigura câte două teste antigen pe săptămână, pentru fiecare elev din România. Efectuarea testelor rapide se va putea face la cabinetele școlare, acolo unde acestea există și funcționează, la medicul de familie ,la alți furnizori de servicii medicale care au contract cu casele de asigurări de sănătate.
Fondurile necesare pentru achiziția testelor și pentru administrarea acestora va fi asigurată din Fondul de Rezervă al Guvernului.


Copiii au nevoie să meargă fizic la școală! Să nu ne batem joc de viitorul lor!” a declarat președintele PSD Brașov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate