blog-logo

„Opera, la tine, în şcoală!” continuă şi în stagiunea 2021 – 2022. Programul spectacolelor

„Opera, la tine, în şcoală!” continuă şi în stagiunea 2021 – 2022. Programul spectacolelor

Opera Braşov continuă şi în stagiunea 2021 – 2022 cel mai nou proiect dedicat instituţiilor de învăţământ: „Opera, la tine, în şcoală!”, iniţiat şi coordonat de Violeta Brînzea, referent de specialitate PR.

În această săptămână, marţi, miercuri şi joi, începând cu orele 10.00, spectacolele: „Fata moşului cea cuminte”, de Fl. Comişel, şi „Gulliver în Ţara Piticilor”, de S. Kerim şi M. Ţeicu, vor fi vizionate de copiii de la Şcoala Internaţională PREMS, precum şi de la Grădiniţa PREMS.

Reprezentaţiile au fost filmate, pe scena Operei Braşov cu echipamente profesionale şi apoi transpuse pe dispozitive de stocare speciale ce vor transmite, astfel, mesajul artei şi al artiştilor.

„Ne dorim ca spectacolul să ajungă direct în sala de clasă prin intermediul tehnologiei moderne, singurul inconvenient fiind acela că interacțiunea cu artiștii și emoția vor lipsi cu desăvârșire… Dar acest proiect le dă posibilitatea copiilor să ia un prim contact cu ceea ce înseamnă un eveniment la Opera Brașov și pentru noi să menținem legătura cu cei mai tineri și fideli spectatori”, afirmă Violeta Brînzea.

Preț bilete: 10 lei

Informații suplimentare se pot obține la telefon: 0268/419.380 sau la 0740.176.125 – Violeta Brînzea.

Programul spectacolelor

 Miercuri, 22 septembrie 2021, de la ora 18.30, Opera Brașov vă oferă, la sediu, recitalul vocal-instrumental intitulat „Armonii de toamnă”.

În programul muzical al serii, veți putea asculta arii din operele „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart, „Paiațe” de R. Leoncavallo, „Samson și Dalila” de C. de Saint-Saëns, „Gianni Schicchi” de G. Puccini, dar și lied-uri: „Crizanteme” de S. Drăgoi, „Somnoroase păsărele” de N. Bretan sau „Les chemins de l’amour” de Fr. Poulenc.

Alte articole:   Accident pe strada Hărmanului, duminică noapte

Vă vor încânta soliștii Operei Brașov: Anda Pop, Liviu Iftene, Mădălina Bourceanu, Nicoleta Chirilă, Mihai Irimia, Valentina Mărgăraș, Valentin Marele, Asineta Răducan, Lăcrămioara Schuller, Ștefan Schuller, Maria Catrina, Sonia Hazarian, Simona Manole. La pian, ei vor fi acompaniați de Sena Ducariu și Lioara Frățilă.

Evenimentul muzical va fi prezentat de Simona Manole și Lorand Cristian. Scenografia este semnată de Rodica Garștea.

Preț bilete: 20 lei

Opera Brașov vă invită sâmbătă, 25 septembrie 2021, de la ora 18.30, în sala de pe str. Bisericii Române nr. 51, la cea mai recentă premieră de balet, pe care, din cauza condițiilor pandemice, am prezentat-o doar online, în luna aprilie a acestui an: spectacolul „Anotimpurile”, pe muzică de Antonio Vivaldi și Astor Piazzolla.

Spectacolul îmbină, în mod armonios, baletul clasic și pe cel neoclasic, având inserții de tango argentinian, un plus de originalitate și atractivitate în desfășurarea sezoanelor. Muzica celor doi compozitori, Vivaldi și Piazzolla, se va succeda alternativ, începând cu „Primăvara” italiană și încheindu-se cu „Primăvara” argentiniană, pentru a face un cerc al vieții și al ciclurilor naturii.

Alte articole:   Daniel Milea inițiatorul unui proiect inedit in Brașov: Golani Mici

Invitați speciali în acest spectacol sunt Raluca Aldea și Csongor Kicsi, dansatori de tango argentinian, cu numeroase și însemnate premii internaționale în domeniu. Cei doi dansează împreună din 2018, când au început o colaborare pentru proiecte naționale de tango, fiind invitați în diverse orașe ale țării, atât în calitate de profesori, cât și în calitate de artiști. Raluca Aldea și Csongor Kicsi semnează conceptul și coregrafia tango ale momentelor speciale din „Anotimpurile” Operei Brașov.

Fiecare anotimp este redat printr-o culoare specifică, scenografa Rodica Garștea imaginând primăvara „îmbracată” în nuanțe de verde, vara în corai, toamna în ruginiu, iar iarna în clasicul alb. Ținând cont de faptul că este un balet alb și având la dispoziție o scenă mică cum este cea a Operei Brașov, s-au folosit foarte puține elemente de recuzită, decorul fiind minimalist, însă se face apel la tehnologie prin proiecțiile video care vor rula pe parcursul spectacolului.

Regia și coregrafia îi aparțin maestrului Alexandru Fotescu, care, nu întâmplător, a ales acest titlu pentru a îl pune în scenă, împreună cu soliștii și ansamblul de balet al Operei Brașov. De-a lungul carierei sale de balerin, a fost, în câteva rânduri, solist în spectacole ce au cuprins „Anotimpurile”, atât pe scene din țară, cât și din străinătate.

Soliști balet: Valentina Mirică, Anamaria Boancă, Mihaela Pop, Melania Condoiu, Claudiu Dane, Eduard Toma, Ștefan Dascălu

Alte articole:   Dan Cămârzan, milionarul care se credea Dumnezeu, pus în libertate la doi ani după ce și-a ucis bunica

Ansamblul de balet al Operei Brașov: Ota Chisako, Iulia Coșeriu, Diana Drăgan, Meda Enăcache, Ramona Mezei, Ayuko Natsumi, Cristina Rotundu, Nicoleta Sasu-Galian, Alexandra Scriminț, Raluca Șut, Matei Rada, Adrian Scriminț

Coregrafia: Alexandru Fotescu

Scenografia: Rodica Garștea

Asistenți coregrafie: Anca Branea, Iulia Coșeriu

Regie scenă: Dan Antipa

Preț bilete: 40 lei (sală + lojă); 30 lei (balcon lateral).

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2021 – 2022, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

La evenimentele Operei Brașov, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Va fi respectată distanțarea între scaune. Spectatorii sunt rugați ca în cazul în care prezentaă simptome de infecție respiratorie, să rămână acasă pentru a nu pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.