blog-logo

Brașovul mai are doar 5 paturi de ATI pentru bolnavii cu COVID-19

Brașovul mai are doar 5 paturi de ATI pentru bolnavii cu COVID-19

Doar 19 paturi ATI libere în spitalele din România. Brașov și Tulcea sunt județele cu cele mai multe paturi libere la ATI. În restul țării mai sunt doar 9 paturi libere.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că luni, la ora 14.00, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.087 de paturi ATI destinate pacienților COVID-19.

Dintre acestea, 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 (obstetrică-ginecologie, neonatologie, cardiologie).

Potrivit datelor oficiale, la nivel național sunt libere la acest moment 19 paturi ATI pentru pacienții COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Alte articole:   Dan Cămârzan, milionarul care se credea Dumnezeu, pus în libertate la doi ani după ce și-a ucis bunica

De asemenea, 952 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La Brașov, potrivit GCS, mai sunt disponibile 3 paturi de ATI pentru bolnavii cu COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-CoV-2.

În București, Cluj și Timișoara situația este critică, pentru că nu mai este niciun pat liber la acest moment.

Situație paturi ATI neocupate destinate pacienților COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale:

  • Arad – 1
  • Brașov -5
  • Constanța – 1
  • Iași – 3
  • Sibiu – 3
  • Tulcea – 5
  • Vaslui – 1

Autoritățile susțin că „se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare”.

Alte articole:   Amical inedit pentru Kids Tâmpa Brașov

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare„, adaugă sursa citată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.