blog-logo

Angajații DS Smith, implicați activ într-o acțiune de colectare a deșeurilor

3,4 tone de deșeuri colectate de 50 de angajați ai fabricilor din Zărnești și Ghimbav. DS Smith, lider în producția de ambalaje sustenabile, a răspuns inițiativei Asociației pentru Educație și Conservarea Naturii – Râșnnov și s-a alăturat acțiunilor de colectare a deșeurilor, ce au avut loc pe datele de 11 și 18 septembrie, în Situl Natura 2000 Lunca Bârsei.

Astfel, 50 de angajați de la fabricile DS Smith din Zărnești și Ghimbav, împreună cu familiile lor, au participat ca voluntari în proiect și au contribuit la colectarea a 1,4 tone de deșeuri de plastic și 2 tone de materiale de construcție. De asemenea, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate s-a alăturat demersului. Activitatea s-a derulat respectând măsurile de prevenire a Covid-19.

Acțiunea face parte din proiectul „World Cleanup Day 2021” – cel mai mare eveniment mondial de curățenie de anul acesta. În cadrul inițiativei s-au reunit milioane de voluntari din 180 de țări pentru a ajuta la curățarea planetei, participând la activități în comunitățile locale. Pentru a sprijini World Cleanup Day, 286 de angajați din cadrul a 30 de fabrici DS Smith din 16 țări din Europa, SUA și Asia au participat lademersuri locale de colectare a gunoiului în perioada 1 – 18 septembrie 2021.

Alte articole:   Loteria de vaccinare. Ce numere sunt câștigătoare la cea de-a patra extragere

Inițiativa face parte din angajamentul DS Smith de a susține dezvoltarea comunității locale prin noi activități cheie, axate pe câteva direcții strategice, precum educația, biodiversitatea, sănătatea și sprijinul acordat grupurilor vulnerabile.

Diana Ciuraru, Director de Resurse Umane în cadrul DS Smith Zărnești afirmă: „Responsabilitatea noastră, a tuturor, este de a încerca să facem ca lumea să devină un loc mai bun și împreună, prin unirea forțelor, putem ajuta la protejarea mediul înconjurător. Acțiunea de colectare a deșeurilor, inițiată de Asociația pentru Educație și Conservarea Naturii – Râșnov, se aliniază perfect cu valorile DS Smith, protejarea vieții, sprijinirea comunității și menținerea  biodiversității fiind unele dintre obiectivele noastre majore. Angajații DS Smith și-au manifestat încă o dată interesul și angajamentul față de binele mediului și au spus da acestui demers. Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor mei care s-au implicat activ, împreună am reușit să colectăm peste 3,4 tone de deșeuri!”

Angajamentul DS Smith pentru binele comunității este continuu, iar acest nou proiect reconfirmă această promisiune a companiei. În ultimul an, DS Smith a fost implicat într-o serie de activități în sprijinul comunității locale din Zărneși, județul Brașov. La începutul primăverii, compania a lansat un concurs de desene în școlile din Zărnești – elevii din învățământul primar au fost încurajați să își exprime grija față de mediul înconjurător, cu ajutorul creativității.

Alte articole:   Ministrul Finanțelor a anunţat cu cât vor creşte pensiile şi alocaţiile pentru copii de la 1 ianuarie 2022

De asemenea, tot în primăvară, DS Smith a sponsorizat cu suma de 1.000 EUR Spitalul Dr. C. T. Sparchez Zărnești pentru achiziționarea unui lift electric menit să ușureze accesul pacienților cu dificultăți motorii din cadrul secției de Medicină Internă.

Un alt proiect a implicat 50 de angajați care s-au mobilizat și și-au unit forțele pentru o acțiune de plantare de copaci în curtea fabricii din Zărnești, sub coordonarea unui ONG local. Alte inițiative recente s-au concentrat pe sănătate și susținerea membrilor vulnerabili ai comunității.

De asemenea, DS Smith Zărnești a acordat sprijin financiar unui liceu din localitate, care a organizat donații de pachete cu alimente și alte produse esențiale în beneficiul a 20 de familii fără posibilități, dar și al copiilor instituționalizați.

Alte articole:   Polițiștii din Brașov au verificat, sâmbătă, peste 100 de mijloace de transport persoane

Fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție a hârtiei pentru ambalaje din România, asigurând necesarul pentru aproape jumătate din piața locală.

DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie pentru ambalaje, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara și 3 puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajați.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.