blog-logo

Cum să asigurați ieftin o mașină în Marea Britanie

Cum să asigurați ieftin o mașină în Marea Britanie

Locuiești în Anglia? Plătiți mult pentru asigurarea auto? Acest articol este pentru tine! În ciuda Brexitului, există încă sute de mii de compatrioți în Marea Britanie. Mulți dintre ei, în ciuda câștigurilor mari, au probleme financiare mai mari sau mai mici. Motivul sunt cheltuielile mari – costul vieții în Marea Britanie este relativ ridicat.

Din fericire, există multe modalități de a vă reduce facturile și de a vă îmbunătăți rapid situația financiară. Una dintre ele este achiziționarea unei asigurări mai ieftine.

Astăzi vom învăța un mod simplu care ne va permite să economisim câteva zeci de lire sterline în fiecare an. Acesta constă în evitarea plății poliței de asigurare auto în rate lunare ( pentru idei mai interesante, consultați articolul: Asigurare auto UK ).

Cum să cumpărați o asigurare auto ieftină?

Când vă asigurați mașina în Marea Britanie, avem două opțiuni. Putem plăti în avans pentru întregul an sau putem plăti polița în rate lunare.

Alte articole:   O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, ajunge la Brașov

A plăti cu un an în avans este întotdeauna cea mai ieftină opțiune, dar majoritatea oamenilor aleg plățile în rate, care este o modalitate mai scumpă. Folosind această soluție, adică plătind lunar, șoferii plătesc cu 20% până la 35% mai mult decât cu o plată unică în avans pentru un an.

Deoarece costul polițelor auto în Marea Britanie este ridicat, de multe ori depășește 1.000 GBP, mulți oameni pierd câteva sute de lire sterline în fiecare an.

De ce plătesc șoferii asigurarea în rate?

Principalul motiv pentru plata în rate este că șoferii nu sunt dispuși sau nu pot cheltui o sumă mai mare odată. Cu toate acestea, nu este întotdeauna acesta motivul.

Uneori, în conversațiile cu prietenii, aud că este „mai convenabil”. Interlocutorii spun că sunt plătiți, iar câteva zile mai târziu pot face o plată „convenabilă” pentru asigurarea auto.

Alte articole:   Hai la Focul lui Sumedru! O tradiție mai veche de 2000 de ani pe aceste meleaguri

Sincer, nu înțeleg pe deplin logica acestui argument. Cred că este mult mai ușor să faci ceva o dată decât de 12 ori. Ce se întâmplă dacă salariul întârzie câteva zile sau cheltuim banii pentru asigurare mai devreme? Este posibil să existe unele taxe suplimentare pentru lipsa fondurilor din contul dvs. sau polița va fi reziliată pe loc.

Un alt argument este că plata în rate este mai bună dacă decidem să ne întoarcem în România în termen de un an. Poate că acesta ar putea fi un motiv, doar că uneori vom plăti taxe de reziliere pentru încălcarea unei politici auto. Cu toate acestea, mulți șoferi plătesc în rate asigurarea lor pe o perioadă lungă de timp și nu intenționează să se întoarcă în România în următorii ani.

Alte articole:   Polițiștii din Brașov au verificat, sâmbătă, peste 100 de mijloace de transport persoane

Pe scurt, dacă doriți să vă asigurați mașina în Marea Britanie, aveți bani în cont și nu intenționați să vă întoarceți în România, plătiți întotdeauna cu un an în avans. În funcție de prețul total al asigurării, veți economisi câteva zeci sau chiar câteva sute de lire sterline în fiecare an.

Dacă nu aveți suficienți bani în cont, plătiți în rate, dar pentru cel mult primul an.

În același timp, încercați să economisiți și să efectuați o plată unică în al doilea an.

Sperăm că veți găsi aceste informații utile și că vă vor ajuta să faceți primele economii. Vă încurajăm să împărtășiți alte modalități de reducere a facturilor în comentariile de mai jos.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.