blog-logo

Certificatul verde, obligatoriu de astăzi, pentru anumite activități, în localitățile unde incidența trece de 3 la mie

Certificatul verde, obligatoriu de astăzi, pentru anumite activități, în localitățile unde incidența trece de 3 la mie

Certificatul verde COVID-19 este obligatoriu începând de astăzi, 20 septembrie, în localitățile unde incidența cazurilor de coronavirus este între 3 și la 6 la mia de locuitori, pentru accesul în baruri, restaurante, spectacole sau alte evenimente.

Potrivit măsurii adoptate vineri de Guvern, și copiii cu vârsta de peste 6 ani vor avea nevoie de certificatul verde pentru a merge cu părinții la restaurant, la nuntă sau la alte evenimente.

În județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 6 la mie, activitățile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

  • vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
  • care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Alte articole:   13 urși au fost prinși și relocați din orașul Brașov, în 3 ani

Obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul copiilor sub 6 ani.

Certificatul verde care poate fi descărcat AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate