blog-logo

Apelul ministrului Educaţiei către părinţi: „Au simptome, nu îi trimiteţi la şcoală! Rugăminte imperativă”

Apelul ministrului Educaţiei către părinţi: „Au simptome, nu îi trimiteţi la şcoală! Rugăminte imperativă”

Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, face un apel către părinţii elevilor ca, în situaţia în care constată că fiii sau fiicele lor au „cele mai mici simptome” ale infecţiei cu SARS-CoV-2, să nu îi trimită pe copii la şcoală, relatează News.ro.

Ministrul Educaţiei a făcut apel, duminică seară, la părinţi, ca în cazul în care observă „cele mai mici simptome” la copii, să nu îi trimită pe aceştia în colectivitate.

”Au simptome, nu îi trimiteţi la şcoală! Rugăminte imperativă”, a spus Sorin Cîmpeanu duminică seară, într-o o intervenţie telefonică la Digi 24.

Conform acestuia, cele peste 1000 de cazuri de COVID-19 la elevi şi peste 600 de cazuri de infectări la personalul didactic şi didactic auxiliar depistate în prima săptămână a anului şcolar nu reprezintă rezultatul infectărilor în şcoală.

Alte articole:   Ceremonie militară de Ziua Armatei la Cimitirul Șprenghi

Acestea au fost constatate după apariţia de simptome, urmată de testare.

„Este rezultatul infectărilor din partea de final a vacanţei de vară, rezultatul infectărilor de la evenimentele sociale, din mall-uri. Nu au nicio legătură cu şcoala. Infectările care vor fi generate de deschiderea şcolilor vor fi vizibile abia la finalul lunii septembrie”, a mai declarat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a pledat din nou pentru vaccinare, atât în rândul elevilor cât şi în rândul profesorilor, dar şi pentru respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei în şcoli.

De asemenea, ministrulEducației a menţionat că este important ca testarea pentru depistarea infecţiei să se facă în şcoli, arătând că aceasta este asigurată pentru elevii şi cadrele didactice care prezintă simptome, dar şi pentru contacţii din şcoli ai acestora.

Alte articole:   Parinții nevoiți să stea acasă cu copiii în vacanța forțată ar putea primi zile libere

El a subliniat că este în discuţie şi posibilitatea testării în şcoli a celor care nu au simptome.

Cîmpeanu a mai precizat că școlile trebuie închise ultimele și a insistat pe importanța testării, pentru că poate ajuta la siguranța sanitară în școli.

În județul Brașov elevii din mai multe clase au trecut în online după ce au fost descoperite cazuri de elevi și profesori infectați.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.