blog-logo

Artă sau „artă” în curtea Bisericii Negre?

Artă sau „artă” în curtea Bisericii Negre?

O brașoveancă s-a arătat dezamăgită de faptul că spațiile publice ale municipiului Brașov, mai ales în Centrul Istoric, sunt mobilate cu obiecte îndoielnice din punct de vedere arhitectural.

„No comment….😂Noile bānci din curtea bisericii, aprobate de Comisia Judeteanā de Culturā”, scrie Cristina Anghel pe pagina personală de Facebook.

Viceprimarul Flavia Boghiu a explicat cum s-a ajuns ca mobilierul respectiv să „orneze” curtea monumentului: „Orice intervenție în zona centrului istoric necesită avizul Direcției Judetene de Cultura, aflată în subordinea Ministerului Culturii. Mobilierul urban la care faceți referire se află pe terenul Bisericii Evanghelice, iar costurile sunt suportate de aceasta. Este o intervenție de lucrări cu aviz de la Directia Județeană de Cultură asupra căreia nu decide Primăria Brașov”.

În acest context, ne întrebăm dacă în momentul în care au dat avizul respectiv, cei de la Direcția Județeană de Cultură erau linhniți de foame sau era nostalgici că nu au apucat să meargă la Oktoberfest? Sau poate nu este mobilier urban, ci vreun monument închinat Schwartzwurst-ului?

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, ajunge la Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.