blog-logo

Cea de-a cincea campanie de dezinsecție începe, luni, în municipiul Brașov

Cea de-a cincea campanie de dezinsecție începe, luni, în municipiul Brașov

De luni, 20 septembrie, Municipalitatea va demara cea de a cincea campanie de dezinsecție  a domeniului public din municipiul Brașov.

Această acțiune de dezinsecție pe domeniul public și privat al municipiului Brașov se va executa în 2 etape, după cum urmează:

  • Dezinsecția de la sol (zonele verzi dintre blocuri, parcuri, locuri de joacă etc) se va desfășura în perioada 20-30.09.2021, în intervalul orar 05.00-10.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 20 de echipe care vor avea în dotare aparate portabile generatoare de ceață rece și caldă.
  • Dezinsecția spațială (străzi, trotuare, parcări) se va desfășura în aceeași perioadă, în intervalul orar 21.00 – 3.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 12 de echipe  cu utilaje de mare putere, generatoare de ceață rece și caldă, cu pulverizare concomitentă.

Substanțele utilizate sunt:

– pentru combaterea țânțarilor adulți substanța Cymina Super, aceasta face parte din grupa principală 3, TP 18, avizată de Comisia Națională pentru Produse Biocide;

– pentru combaterea larvelor substanța Vectobac WG, care face parte din grupa principală 3, TP 18, avizată de Comisia Națională pentru Produse Biocide;

Substanțele utilizate nu sunt toxice pentru oameni și animale și sunt biodegradabile aplicate în mediul exterior.

Tratamentele de dezinsecție în spații deschise trebuie să se realizeze în toată perioada caldă a anului, ținând cont de ciclul de înmulțire a țânțarilor.

Metodologia de combatere a țânțarilor în mediul urban presupune aplicarea tratamentelor de dezinsecție periodic, întrucât aceștia apar din habitatele larvare netratate, cum ar fi: proprietăți particulare, focare permanente de suprafață din împrejurimile orașului, cum ar fi: lacuri, bălți.

Rugăm crescătorii de albine ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.