blog-logo

Trei copii și un adult, recuperați de salvamontiști, după ce au rămas blocați pe Tâmpa

Trei copii și un adult, recuperați de salvamontiști, după ce au rămas blocați pe Tâmpa

Un adult și trei copii au fost recuperați de salvamontiștii brașoveni, după ce au rămas blocați pe Tâmpa. Cei patru erau îmbrăcați în haine de oraș, fără echipamentul necesar.

Potrivit Salvamont Brașov, trei copii și un adult au rămas blocați pe Tâmpa după ce au încercat să taie serpentinele, deși nu erau echipați pentru munte.

Pare greu de crezut, dar se întâmplă! Grup de 4 persoane rămas blocat pe Tâmpa după ce a încercat să scurteze traseul, tăind serpentinele. Cei 3 copii şi un adult, echipaţi inadecvat pentru o plimbare montană, cu încălţări şi haine de oraş, au fost recuperaţi de către salvamontişti şi duşi în siguranţă la baza muntelui”, au transmis salvamontiştii brașoveni.

Alte articole:   Baloo de România: Imagini amuzante cu un urs, surprinse în Parcul Național Piatra Craiului

Savatorii montani reamintesc turiștilor necesitatea purtării unui echipament adecvat.

Este necesar purtarea unui echipament adecvat chiar dacă vorbim despre plimbări sau drumeții scurte, cum este cazul celor de pe Tâmpa. Totodată, tăierea serpentinelor poate duce foarte uşor la pierderea traseului, existând riscul de a rămâne blocaţi în zone izolate şi foarte înclinate. În plus, vorbind despre secţiuni neamenajate, cum este cazul scurtăturilor, creşte riscul de accidentare şi mai mult decât atât, de accidentare a altor persoane aflate în aval, prin dislocarea de pietre. În acelaşi timp, scurtând traseul, poteca se deteriorează, iar riscul întâlnirii animalelor sălbatice este unul mare”, au mai transmis salvamontiştii.

Alte articole:   Ateliere de împletit găzduite de Biserica „Sfânta Muceniță Tatiana” în colaborare cu Muzeul „Casa Mureșenilor”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov