blog-logo

Tătaru va propune vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane. Ce se întâmplă cu cei care refuză

Tătaru va propune vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane. Ce se întâmplă cu cei care refuză

Nelu Tătaru susține că România se află în prezent într-un val patru, care este mai agresiv decât primele două, motiv pentru care sunt necesare măsuri urgente de stopare a răspândirii COVID-19.

Consilier onorific al premierului, Nelu Tătaru a declarat marți, la DigiFM, că va discuta cu premierul Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personale din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi, relatează Digi24.

„Ne gândim la vaccinare sau testare săptămânală. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale. (…) Acele persoane din sectoarele esențiale să fie vaccinate, iar cei care au legături cu acele sectoare să fie testați săptămânal. Ne gândim la vaccinare sau testare. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale. Deciziile se iau la nivelul Ministerului Sănătății sau CNSU, pe care îl conduce premierul. Trebuie să înțelegem că suntem într-un val patru, care este mai agresiv decât unu sau doi. Ne e greu să îl luăm în serios după un sezon estival”, a declarat Tătaru.

Obligativitatea imunizării ar putea fi impusă și pentru persoanele vârstnice, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimați.

„În această categorie intră tot ce înseamnă persoane vârstnice, HIV/SIDA, bolnavi oncologici, transplantați, imunodeprimați. Aici sunt cei pe care trebuie să îi avem în vedere într-o primă fază. Nu putem opri pandemia, dar putem limita numărul de decese și numărul de internări în Terapie Intensivă. Aceste măsuri merg sau converg spre acest deziderat”, a mai spus acesta, potrivit digi24.ro.

Consecințele refuzului sunt grave!

Alte articole:   Universitatea Transilvania urcă 32 de poziții în clasamentul internațional Best Global Universities 2022

Potrivit consilierului onoric al premierului, se ia în calcul chiar să li se interzică dreptul la muncă persoanelor care refuză vaccinarea sau testarea.

Tătaru a precizat că dacă cei aflați în categoria stabilită nu se vaccinează, vor fi obligați să se testeze săptămânal.

Întrebat ce se întâmplă dacă o astfel de persoană nu face nici vaccinul, nici testul, Tătaru spune că se ia inclusiv în calcul să i se interzică dreptul la muncă.

“În măsura în care reprezintă un pericol, având în vedere și situația din localitatea respectivă, factorii care pot duce la o transmitere în comunitatea respectivă, putem să ne gândim și la acest lucru. Trebuie să înțelegem că binele sau beneficiul comun este mai important decât binele individual”, a spus Tătaru.

Valeriu Gheorghiță: Lucrurile trebuie analizate foarte bine

Alte articole:   Program prelungit la Centrul de vaccinare de la Policlinica Municipiului Săcele

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, nu exclude vaccinarea obligatorie sau testarea săptămânală.

„Datele recente din Italia arata că o persoana vaccinată cu schema completă chiar în condițiile în care vorbim de varianta Delta, are un risc cu 77% mai mic să se infecteze. Această măsură trebuie analizată, trebuie judecată extrem de atent în comisiile de etică, armonizată legislația. Este o decizie care trebuie asumată la nivel inalt. Ne uităm la modele adoptate de celelalte țări“, a spus Valeriu Gheorghiță, în conferința de presă susținută marți.

Valeriu Gheorghiță spune că, în următoarele luni, cei care nu sunt imunizați vor fi expuși unui risc major de îmbolnăvire și că nicio persoană care nu are nici un fel de imunitate nu va scăpa fără infecție, care este o altă cale de imunizare însă cu consecințe dezastruoase asupra societății în general și asupra sistemului medical. El susține că acestea pot fi prevenite doar prin vaccinare.

Arafat: Dacă nu va fi vaccinarea obligatorie în instituțiile cu expunere publică, vom avea cel puțin testarea periodică

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, marți seara, la Antena 3, că, dacă nu va fi vaccinarea obligatorie în instituțiile cu expunere publică, atunci va fi impusă cel puțin testarea periodică, explicând că, dacă se îmbolnăvesc angajații din instituțiile esențiale, nu mai are cine să lucreze.

„Nu e vorba numai de tine, ci că ești funcționar într-o structură esențială. Dacă te îmbolnăvești și vă îmbolnăviți între voi și mergeți acasă, nu mai are cine să lucreze. Dacă nu e vaccinarea obligatorie, trebuie măcar să te testezi periodic. (…) Cine nu vrea să se vaccineze, cel puțin trebuie să se testeze periodic în instituții cu expunere publică și unde avem personal care nu poate să plece acasă, să stea în carantină 14 zile sau să moară cum a murit un pompier acum câteva zile de 44 de ani nevaccinat. Acești oameni sunt expuși. Dacă nu e vaccinare obligatorie, măcar testarea”, a afirmat Raed Arafat.

Arafat a mai precizat că, dacă personalul medical se îmbolnăvește, nu va avea cine să trateze pacienții.

Alte articole:   Marius Dunca: „Arafat joacă alba-neagra cu restricțiile românilor!”

Șeful DSU a amintit că există o decizie a CEDO, într-un caz în care 667 de pompieri din Franța au dat în judecată statul pentru că îi obligă să se vaccineze și au pierdut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.