blog-logo

Rusu, lăsat fără atribuții de Coliban: Dacă nu îi place corectitudinea mea, că nu am făcut jocurile pentru anumite fundații, este treaba lui

Rusu, lăsat fără atribuții de Coliban: Dacă nu îi place corectitudinea mea, că nu am făcut jocurile pentru anumite fundații, este treaba lui

Viceprimarul PNL Sebastian Rusu ne-a explicat cum s-a ajuns în situația în care i s-a retras și atribuția de coordonare a departamentului de Resurse Umane din Primăria Brașov.

Primarul Allen Coliban a solicitat o întâlnire a reprezentanților coaliției USR+PLUS – PNL de la Brașov. La discuții au participat, din partea PNL, președintele Adrian Veștea, vicepreședintele Consiliului Județean Todorică Șerban și viceprimarul Sebastian Rusu. Din partea progresiștilor au fost Allen Coliban, vicepriamrul Flavia Boghiu și vicepreședintele CJ Szenner Zoltan.

„Am discutat despre colaborare, se pare că dl. Veștea și dl. Szenner colaborează foarte bine, nu i-a retras atribuții, nu au existat nicun fel de discuții sau repercusiuni. La Primăria Brașov, cu seninătate, se retrag atribuții. Eu, personal, le primesc cu la fel de multă seninătate și îi doresc succes dlui. primar, să văd ce face cu atribuțiile pe care mi le ia mie. Explicații nu se dau, iar când am întrebat de SAPUC nu a venit cu o argumentație logică la această întâlnire. Întâlnire de la care am plecat cu ideea că trebuie să facem alianță, că trebuie la nivel local să ne înțelegem. Pe de altă parte, este interesant că acești colegi de alianță din Consiliului Județean au cerut o mulțime de informații de la dl. președinte Veștea pe Legea 544, pe când consilierii locali PNL nu au făcut nicio cerere de genul acesta… În acest context, după la sau după întâlnire, dl. primar nu a menţionat absolut nimic despre retragerea atribuţiei privind Resursele Umane, iar la trei ore după această întâlnire îmi vine pe masă dispoziţia de primar. Nu a avut curajul să vină personal sau să îmi spună ceva. De ce? Nu pot să vă spun, pentru că nu s-a discutat cu mine. Eu unul nu fac pasiuni din acest mod de lucru. Sunt profesionist. Îmi văd de treabă şi nu las loc de compromisuri. Dacă nu îi place corectitudinea mea, că nu am dat nişte chei cuiva sau nu am făcut nu ştiu ce acte cu nişte fundaţii sau dacă la Resurse Umane încurc dacă văd anumite acte sau cine ştie ce alte lucruri, este treaba lui.”, ne-a declarat Rusu.

Viceprimarul este îngrijorat de faptul că Primăria Braşov este condusă haotic, unde nu ştie stânga ce face dreapta. Consilierii personali ai primarului dau ordine, primarul dă ordine, viceprimarul dă şi el ordine, iar funcţionarii se trezesc cu sarcini din trei direcţii diferite şi sunt prinşi la mijloc.

Alte articole:   O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, ajunge la Brașov

„În contextul acesta, nici nu poţi să ceri performanţă, pentru că oamenii ăştia sunt efectiv bulversaţi. Când şi-e lumea mai dragă, ba un consilier de-al primarului ia un şef de serviciu să stea de vorbă, ba îi ia un inspector fără să ştie şeful de serviciu, ca să nu mai zic de faptul că se fac zeci de întâlniri zilnic cu oameni din subordinea mea şi eu nu am habar de acest lucru, pentru că dl. primar spune că are dreptul să-şi trimită consilierii, când ar fi normal măcar să discutăm, să stabilm ce decizii se iau, pentru că degeaba discut cu specialiştii din Primărie un plan de acţiune, un plan de măsuri, iar a doua zi te trezeşti că totul este dat peste cap şi totul devine un haos”.

Şeful serviciului străzi a plecat din Primărie!

Interesant este şi faptul că şeful Servicului Străzi, Liviu Tudor, a plecat din Primărie şi s-a transferat la Drumurile Judeţene.

Alte articole:   Hai la Focul lui Sumedru! O tradiție mai veche de 2000 de ani pe aceste meleaguri

„Din păcate, ca şi în cazul dnei. Manolache (fosta şefă a SAPUC), sunt oameni care nu pot suporta presiunea şi nu au de ce să se înjosească şi îşi văd de drum. Eu am încercat să gestionez aceste lucruri, să plece la sfârşit de lună, să avem timp să găsim oameni să-i înlocuim, dar nu. Dl. primar se grăbeşte, doamna Manolache a trebuit să plece pe 15, nu să stea până la 1 octombrie, cum am stabilit, dl. Tudor a plecat pe 6-7 septembrie, în loc să stea până la sfârşitul lunii, ca ei să-şi predea activitatea aşa cum era corect… Acum încercăm să gestionăm această situaţia creată”, mai spune viceprimarul Rusu.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.