blog-logo

Înscrierile pentru concursul de directori de școli încep astăzi. Documentele trebuie încărcate online

Înscrierile pentru concursul de directori de școli încep astăzi. Documentele trebuie încărcate online

Ministerul Educației a publicat procedura de înscriere la concursul de directori de școli. Documentele trebuie încărcate online pe platforma dedicată, lansată de ministerul de resort.

Înscrierile pentru concursul de directori de școli 2021 încep în această dimineață și se fac pe platforma https://concursdirectori.edu.ro/.

Cei interesați să participe la concurs își pot crea cont, se pot înscrie și pot încărca (în format digital) actele necesare dosarului, în câteva minute, la orice oră din zilele alocate înscrierilor, accesând https://concursdirectori.edu.ro, până în data de 26 septembrie, ora 23:59.

Ministerul Educației a puns la dispoziție un îndrumar pentru folosirea platformei și explică ce activități din calendarul concursului vor fi desfășurate pe platformă.

Cum se face înscrierea

  • Contul de utilizator poate fi creat prin introducerea unei adrese de email, urmând ca instrucțiunile de acces să fie primite rapid la acea adresă.
  • Odată logat pe platformă, candidatul are apoi acces la formularul „Înscriere”, unde va completa numele, prenumele, CNP-ul, numărul de telefon și școala la care este titular.
  • O recipisă va fi primită pe email cu datele introduse, precum și confirmarea acceptării sau respingerea cererii de înscriere.
  • În momentul în care cererea de înscriere este acceptată, candidatul poate accesa secțiunea „Dosar”, unde, conform Metodologiei, trebuie să încarce 14 documente, două fiind opționale.
  • Candidatul poate adăuga, șterge și modifica documentele încărcate la dosar, până la finalul perioadei de înscriere (26 septembrie, ora 23:59), atât timp cât nu apasă butonul „Trimite”.
  • Pentru verificare, în platformă au fost prevăzute etape de revizuire înainte de a trimite datele finale, unde vor fi remarcate rapid documentele/datele lipsă.
Alte articole:   Ministrul Mediului: 3 miliarde de lei pentru 150.000 de proiecte pentru panouri fotovoltaice

Tot prin intermediul platformei, conform calendarului concursului, dosarele astfel completate și transmise de candidați vor fi evaluate în perioada 27-29 septembrie de către comisiile formate la nivel județean/național, relatează Hotnews.ro

Termenul până la care candidații află rezultatele privind evaluarea dosarului atât prin intermediul listelor oficiale publicate, cât și prin intermediul unui email trimis din platformă, este 7 octombrie.

Cum se desfășoară examenul și când se dau rezultatele

Desfășurarea probei scrise va avea loc în format fizic vineri, 15 octombrie 2021.

Rezultatele finale la proba scrisă vor fi afișate în data de 20 octombrie, urmând ca interviurile să se desfășoare în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021. Candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 la fiecare probă (proba scrisă și proba de interviu).

Alte articole:   DNSC avertizează: Mesaje capcană în numele Poștei Române, al unor bănci și al unor firme de curierat

Rezultatele finale ale concursului vor fi validate în data de 17 decembrie, urmând ca numirile în funcție să aibă loc începând cu 10 ianuarie 2022, debutul semestrului al doilea al anului școlar 2021-2022.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. Schimbi legea doar ca să ții un concurs într-o perioadă prost aleasă prin prisma faptului că dezavantajează vizibil pe directorii în funcție, dar și mai surprinzător este că ai terfelit legea care interzice desfășurarea concursurilor in perioade de alertă,chiar dacă numărul MORȚILOR S-A ÎNZECIT, numai ca să ții acest concurs ACUM ! De ce acum și nu in februarie – martie cu numiri din vară? ( nu s-ar da nici încadrările peste cap ca acum ( dacă un director în funcție pierde concursul, revine la catedra sa, iar cel care le luase trebuie să găsească ore ….. ! ), Nu mai vorbim de faptul că ordinea firească de susținere a concursurilor era insp gen+insp gen adj, apoi insp școlari, apoi directori. NORMAL este ca UN INSPECOR FIXAT PE POST ÎL INTERVIEVEAZĂ PE UN CANDIDAT LA UN POST INFERIOR( DIRECTOR ), NU CA ACUM – UN INSPECTOR NUMIT EXAMINEAZĂ UN DIRECTOR PENTRU A SE FIXA PE POST ( care director are și vechime mai mare decât acel inspector și un examen susținut în 2016 ! RUȘINE ! RUȘINE !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.