blog-logo

Cum să te îmbraci la nuntă: ghidul definitiv pentru a găsi rochia perfectă

Cum să te îmbraci la nuntă: ghidul definitiv pentru a găsi rochia perfectă

Cea mai potrivită culoare pentru rochie, pălăria potrivită pentru acea nuntă, pantoful ideal… Îți spunem tot ce ai nevoie pentru a compune aspectul perfect pentru o nuntă.

Ce port? Este cea mai recurentă întrebare atunci când suntem invitați la o nuntă. Deși este o problemă prezentă în fiecare zi, aceasta crește în intensitate atunci când se întrevede un eveniment mai special. Și, printre toate acele evenimente mai mult sau mai puțin importante, nunțile ocupă primul loc în clasament.

De vină pentru stres este în general codul vestimentar strict al nunților tradiționale. Culori care nu pot fi purtate, cerința unei rochii nuntă foarte specifice în funcție de ce tip de ceremonii vor fi sau incertitudinea cu privire purtarea unor elemente carenu se încadrează în codul vestimentar al invitaților la nuntăfac necesară găsirea unui stil potrivit pentru evenimente. Ceea ce nu este o sarcină ușoară.

Din fericire, societatea a evoluat și, odată cu aceasta, majoritatea restricțiilor au dispărut, făcând acest cod vestimentar mult mai flexibil. Chiar și așa, în acest ghid stilistic vei găsi toate informațiile referitoare la codul vestimentar al oaspeților la nuntă: ce spune protocolul și ce, de-a lungul timpului, a fost acceptat.

Este interzis să porți negru sau alb?

Sunt cele două culori interzise în mod tradițional pentru invitații la nuntă. Negrul, deoarece este legat de doliu și, prin urmare, nu își găsește locul la o sărbătoare de acest tip. Alb, deoarece este culoarea chintesențială a rochiilor de mireasă, astfel încât oricine participă la un eveniment și poartă alb ar putea umbri adevărata protagonistă.

Alte articole:   COVID-19. Rată de infectare de 9,81 la mie în municipiul Braşov! Incidență de aproape 12/mie la Sânpetru!

De-a lungul timpului, aceste stigmate au dispărut, totuși. Mai ales cele din jurul culorii negru, care astăzi este perfect potrivită pentru un aspect de invitat la nuntă. Mai mult, este una dintre cele mai recurente nuanțe pentru oaspeți, la un eveniment de seară, atât pentru rochii nunta mini, cât și pentru costume sau rochii lungi. Tind să fie mai rare la nunțile din timpul zilei, dar mai mult din cauza unei probleme de estetică decât din cauză de protocol.

Albul, dimpotrivă, continuă să fie nerecomandat la o nuntă tradițional. Este din ce în ce mai frecvent să vezi oaspeții în costume din două piese care combină alb, dar un aspect total alb este încă interzis formal.

Pălării – se pot purta mereu?

Pentru a înțelege ce dictează protocolul tradițional cu referire la pălării, este suficient să fii atent la nunțile regale și la cele ale înaltei aristocrații. Dacă nunta este în timpul zilei, coafura este aproape o obligație. În acest tip de ceremonie sunt acceptate și pălării și accesorii de tot felul. Cu toate acestea, dacă evenimentul are loc noaptea, este mai bine să optezi pentru un cap gol sau pentru o coafură minimalistă.

Alte articole:   17 octombrie - Ziua Patrimoniului Cultural Imaterial

De unde știi dacă să alegi rochii nuntă scurte sau lungi?

Dacă există un aspect pe care protocolul tradițional l-a afectat în mod special, acesta este lungimea rochiei. Totuși, în ziua de astăzi, faptul că nunta este de zi sau de după-amiază nu mai este atât de determinant pentru a alege look-ul. Adică dacă la început momentul sărbătorii dicta lungimea rochiei, în timp acest factor și-a pierdut relevanța.

Este adevărat că la o nuntă de zi este de obicei mai frecvent să optezi pentru rochii nuntă scurte, în timp ce la nunțile de seară oaspeții sunt încurajați să poarte rochii lungi. Cu toate acestea, în ziua de astăzi, relația ta cu protagoniștii evenimentului poate fi mult mai decisivă. Adică, dacă cea care se căsătorește este sora ta, probabil vei purta o rochie lungă, indiferent la ce oră a zilei are loc ceremonia.

Totodată, locul sau perioada anului influențează de obicei și acest aspect. Dacă este o nuntă la țară, poți opta pentru o rochie scurtă mai relaxată. Dacă în schimb ceremonia are loc pe plajă, poți opta pentru o rochie lungă în stil boho.

Pot purta paiete și sclipici?

Până de curând, sclipiciul, paietele, țesăturile metalice și alte elemente tipice rochiilor de petrecere erau complet în afara codului vestimentar al invitaților la nuntă. Încetul cu încetul, aceste elemente au fost încorporate în aceste tipuri de ținute, devenind obișnuite pentru rochii nuntă de seară, unde sclipirile și strălucirile sunt o tendință destul de recurentă.

Alte articole:   Dunca: USR și PNL au adus România în moarte clinică. Opriți insolvența țării!

Acum, datorită depășirii unor stereotipuriși norme tradiționale și ca o consecință directă a îndrăznelii marilor designeri, paietele și metalele au invadat și ținutele de nuntă de zi. Dacă optezi pentru o rochie metalică sau o piesă plină de paiete din două piese pentru o nuntă de zi, cel mai bine ar fi să o combini cu elemente mult mai relaxate.

Care este încălțămintea potrivită?

Incaltamintea dama dar si pentru barbati, este un alt element delicat. Ideea de a participa la orice eveniment cu un pantof plat – fie că era vorba de muncă sau de sărbătoare – era ceva de neimaginat până nu cu mult timp în urmă. Din fericire, societatea a suferit o mare transformare, făcând ca anumite elemente interzise până acum să fie acceptate pe deplin. Evoluția pe care au suferit-o pantofii cu toc este un exemplu clar în acest sens.

Este adevărat că stiletto clasic sau sandalele cu toc înalt sunt încă cele mai recurente pentru un look de invitat la nuntă. Dar, astăzi, există o mare varietate de pantofi plați (sau cu tocuri foarte mici), cu modele speciale și sofisticate, care se potrivesc perfect pentru acest tip de eveniment.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.