blog-logo

Vaccinul antigripal și cel anti-COVID-19 pot fi făcute în același timp, la medicul de familie

Vaccinul antigripal și cel anti-COVID-19 pot fi făcute în același timp, la medicul de familie

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a anunțat la Digi24, că vaccinul antigripal poate fi făcut în același timp cu cel anti-COVID, în brațe diferite, la medicul de familie.

Medicul militar a precizat că măsurile împotriva COVID-19 – masca, distanțarea socială și evitarea zonelor aglomerate – sunt utile și pentru a ne proteja de gripă.

”Răspunsul imun nu este unul încrucișat. Răspunsul imun după vaccinarea împotriva COVID 19 nu ne protejează față de o infecție gripală. Ne protejează în schimb respectarea celorlalte măsuri – masca, distanțarea, evitarea zonelor supraaglomerate – lucruri care s-au văzut și la începutul pandemiei, când eram în sezon epidemic de gripă. După implementarea măsurilor de prevenție, au scăzut două boli în care noi eram în plină epidemie, rujeola și gripa sezonieră”, a explicat medicul luni seară, la Digi24.

Gheorghiță a precizat că persoanelor vulnerabile le sunt recomandate în aceeași măsură ambele vaccinuri.

Alte articole:   De Ziua Națională a României se dă startul Sărbătorilor de iarnă la Săcele

Potrivit acestuia, aproximativ două milioane de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite medicilor de familie.

„Persoanele vulnerabile, persoanele la risc trebuie să beneficieze și de vaccinarea antigripală și din datele pe care le avem, se achiziționează circa 2 milioane de doze de vaccin antigripal, care vor fi distribuite în mod deosebit în cabinetele de medicină de familie. Ne-am dori ca colegii noștri din rețeaua de medicină de familie care vaccinează antigripal, dar nu vaccinează anti-COVID să facă acest lucru, să solicite și vaccin împotriva COVID-19, pentru că ele se pot administra simultan, indiferent de rangul dozei de care vorbim pentru vaccinarea COVID-19”, a spus medicul.

Medicul a mai precizat că, practic, o persoană care dorește să se vaccineze antigripal, dacă este în acea categorie de risc, poate să beneficieze și de vaccinarea COVID-19 simultan, în brațe diferite, fără absolut nicio problemă.

Alte articole:   Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate