blog-logo

Precizările ministrului Educației despre testarea anti-COVID a elevilor. Cine va plăti testele

Precizările ministrului Educației despre testarea anti-COVID a elevilor. Cine va plăti testele

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a spus la Digi24, că școlile trebuie să rămână deschise, cu prezență fizică, pentru a reduce pierderile suferite până acum în procesul de educație.

Potrivit lui Cîmpeanu, dacă pentru acest lucru este nevoie de multe teste, statul ar urma să achite costurile.

Așadar, părinții nu vor plăti pentru testele anti-Covid făcute de elevi, a declarat, marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Sunt convins că situația poate fi puternic îmbunătățită din toate perspectivele. Important este să putem gestiona în echilibru, să putem ține școală deschisă cu prezența fizică cât mai mult timp posibil.Testarea elevilor se va aplică ori de câte ori apar cazuri simptomatice, contacți ai unor cazuri confirmare. Elevii nu se vor testa pe banii părinților. Nu există obligativitatea testării până la atingerea pragului de 6 la mie în localitate, există însă recomandare”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.

În acest an fiecare, județ va avea alocate câte 5.000 de teste COVID, care vor fi folosite când elevii și profesorii care prezintă simptome.

Alte articole:   O scrisoare de dragoste pentru România și români oferită de scriitoarea britanică Arabella McIntyre-Brown

Până acum, România a eșuat în testarea în masă a elevilor. Anul școlar trecut au fost achiziționate peste 1,3 milioane de teste pentru școli, dar au fost folosite mai puțin de 50.000.

Au fost două cauze pentru care testele au rămas în depozite: școlile au învățat online în majoritatea timpului, iar părinții trebuiau să-și dea acordul pentru testare, mulți refuzând.

Pe de altă parte lipsa personalului medical în şcoli face aproape imposibilă testarea elevilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate