blog-logo

Părinții care au COVID-19 pot fi tratați în secțiile de Pediatrie, unde se află internați și copiii lor

Părinții care au COVID-19 pot fi tratați în secțiile de Pediatrie, unde se află internați și copiii lor

Părinții infectați cu virusul SARS-CoV-2 pot fi tratați în secțiile de Pediatrie unde se află internați și copiii lor, dacă forma lor de boală nu este gravă.

Ministerul Sănătății anunță că începând de luni, 13 septembrie, unităţile sanitare cu paturi, care au în structură secţii sau compartimente cu profil pediatric, pot asigura asistenţa medicală pentru însoţitorii care sunt cazuri suspecte şi cazuri confirmate de COVID-19.

„În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia, dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului, împreună cu şeful de secţie, au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare sau într-o altă unitate sanitară”, precizează Ministerul Sănătății.

Până acum, dacă și părintele, și copilul erau infectați cu SARS-CoV-2, ei erau despărțiți: părintele trebuia tratat în secția de adulți, iar copilul la Pediatrie.

Alte articole:   Tânăr atacat de o viperă în Piatra Craiului. A avut mari șanse să scape cu viață

Ministerul Sănătății a modificat Anexa nr. 1 si Anexa nr.2 la Ordinul ministrului sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19, astfel că acum și părintele poate rămâne internat la Pediatrie, iar medicul pediatru îi poate prescrie tratamentul, însă folosind protocolul de adulți și cu condiția ca părintele să nu aibă o stare de sănătate gravă.

Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate