blog-logo

Gheorghiță: Doar 15% dintre copii s-au vaccinat anti-COVID. Va creşte numărul celor internaţi în spitale, inclusiv în Terapie Intensivă

Gheorghiță: Doar 15% dintre copii s-au vaccinat anti-COVID. Va creşte numărul celor internaţi în spitale, inclusiv în Terapie Intensivă

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, luni seara, la Digi24, că se remarcă o creştere a ratei de vaccinare în rândul copiilor cu vârste de peste 12 ani, rata de imunizare în rândul acestei categorii ajungând la aproape 15%.

Medicul susţine că procentul este însă „insuficient” şi arată că numărul de infectări şi de internări în rândul copiilor va creşte. 

„Avem aproximativ 200.000 de copii şi adolescenţi între 12 şi 19 ani care au primit cel puţin o doză de vaccin. Raportat la numărul de copii eligibili, vorbim de aproape 15%, procent de acoperire vaccinală cu cel puţin o doză. M-am uitat pe ultimele 30 de zile la persoanele vaccinate cu prima doză de Pfizer. Sunt vaccinaţi 69.000 de oameni cu prima doză în ultimele 30 de zile, aproape 25% dintre aceştia sunt copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 19 ani, 55% din acest grup de 12-19 ani fiind copii între 12 şi 15 ani. Deci am observat o creştere progresivă a tinerilor şi a copiilor care se vaccinează în această perioadă, chiar comparativ cu adulţii care au ales să se vaccineze cu Pfizer”, a declarat Valeriu Gheorghiţă la Digi24, potrivit news.ro.

El a spus că este „clar insuficient” procentul de vaccinare în rândul copiilor, arătând că în alte ţări din vestul Europei peste jumătate dintre copiii între 12 şi 17 ani au primit cel puţin o doză de vaccin.

Alte articole:   Primăria a anunțat că închide circulația rutieră pe strada Cerbului!

Medicul a precizat că există „recomandarea foarte clară” ca tinerii cu boli cronice – obezitate, diabet, boli renale şi alte tipuri de afecţiuni – să se imunizeze prin vaccin.

„Este evident că în perioada următoare numărul de cazuri în rândul copiilor va creşte, numărul de cazuri de COVID-19. De asemenea, va creşte numărul de copii internaţi în spitale, inclusiv în Terapie Intensivă, este o realitate pe care o vedem în toate ţările în care au început activităţile de învăţământ cu prezenţă fizică, inclusiv în Statele Unite”, a precizat medicul.

El a subliniat importanţa vaccinării „în mod deosebit a adulţilor”, dar a insistat şi asupra importanţei respectării regulilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Alte articole:   11 pacienți confirmați cu COVID-19, au decedat, în ultimele 24 de ore, în județul Brașov

Topul județelor cu cei mai mulți copii vaccinați

Secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a făcut publice datele INSP cu privire la vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani.

Datele centralizate de INSP până în 9 septembrie, arată că au fost vaccinate cu cel puțin o doză 177.801 persoane din categoria de vârstă 12-19 ani, din care 147.340 au deja schema completă.

Potrivit lui Andrei Baciu, București, Cluj și Iași sunt județele fruntașe din clasamentul vaccinării la copii.

  • 1. București – 26.168 persoane
  • 2. Cluj – 11.121 persoane
  • 3. Iași – 8.730 persoane
  • 4. Constanța – 7.495 persoane
  • 5. Timiș – 7.241 persoane.
Alte articole:   ALDE Brașov - campanie de prevenirea cancerului la sân

Clasamentul ia în calcul persoanele din categoria de vârstă 12-19 ani vaccinate cu cel puțin o doză.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.