blog-logo

Europarlamentarul Victor Negrescu, conferinţă despre fonduri europene, la Braşov!

Europarlamentarul Victor Negrescu, conferinţă despre fonduri europene, la Braşov!

Europarlamentarul Victor Negrescu, cu sprijinul PES activists România și organizația PSD Brașov, a organizat vineri 10 septembrie, la Brașov, conferința de informare Fonduri Europene pentru Viitor în care eurodeputatul și experți în materie de fonduri europene au prezentat celor aproape 100 de participanți oportunitățile de finanțare prin PNRR, programele europene sau disponibile direct la Bruxelles.

România a intrat în ultimul pluton de țări care vor avea planurile de redresare aprobate de către Comisia Europeană. Din păcate, este posibil ca din cauza tensiunilor politice România să nu mai acceseze anul acesta avansul de circa 2 miliarde de euro. Mai mult, dat fiind termenul scurt pentru implementare, august 2026, este posibil ca multe din proiecte, inclusiv cele care privesc județul Brașov, să nu poată fi realizate dacă nu se începe mai rapid implementarea. Guvernul trebuie să accelereze redactarea planului pentru implementarea avansului și să stabilească cadrul normativ pentru accesarea și dezvoltarea programelor din PNRR. Prin această conferință de informare denumită generic Fonduri Europene pentru Viitor, ne propunem, împreună cu PES activists România și experții noștri, să arătăm că oportunitățile oferite de fondurile europene pot fi accesate atrăgând atenția că nu trebuie să pierdem această șansă. Le mulțumim colegilor din PSD Brașov pentru sprijinul oferit pentru organizarea acestei conferințe” a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, coordonator național PES activists România și vicepreședinte național PSD.

De la suma de 80 de miliarde de Euro, cât ar fi trebuit să revină României, după spusele președintelui țării, prin PNRR, s-a ajuns la 29 de miliarde de euro. Nici banii aceștia nu i-am primit încă deoarece documentele trimise de la ministere au fost întoarse de la Bruxelles. Nu suntem finanțați și nu ne putem mări capacitatea de producție. Trebuie mers mai mult pe ideea de nationalism, ar trebui să cumpărăm mai mult produse românești. Deficitul comercial al țării a ajuns la aproape 13 miliarde de euro, după aproape 7 luni. Importăm produse alimentare de 2.9 miliarde de euro. Creăm locuri de muncă în afara țării și nu la noi.

Mă bucur că în sală se află foarte mulți primari din județul Brașov. Prin intermediul acestei conferințe de informare vor descoperi numeroase oportunități legate de fondurile europene. Le mulțumesc tuturor participanților la această conferință pentru prezență și sper că țara noastră va reuși să acceseze fondurile atât de necesare. Nu trebuie ratată această șansă!” a declarat Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

Ma bucur ca am putut informa, azi, brasovenii, despre oportunitatile prezente si viitoare in domeniul finantarilor europene. Accentul cade pe liniile de finantare dedicate agriculturii si mediului rural. Conferinta Fonduri Europene pentru Viitor, initiata de europarlamentarul Victor Negrescu, raspunde unei nevoi uriase de informatie si claritate in acest domeniu. Din pacate, astazi, in Romania lipseste cu desavarsire transparenta si un calendar asumat de lansare a liniilor de finantare, comunicarile decidentilor sunt vagi, imprecise iar asta dauneaza mult pregatirii proiectelor publice sau private de calitate. In domeniul fondurilor europene avem multa zvonistica si amânare dar foarte putine programe concrete, lansate, care sa poata fi accesate de autoritati sau de companii.” a declarat Roxana Mînzatu, fost ministru al Fondurilor Europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov